Skip to content

PSV en doelman Joël Drommel worden steeds nadrukkelijker met elkaar in verband gebracht. De Brabantse club heeft momenteel een huurling als nummer 1 onder de lat, Yvon Mvogo, en dat is natuurlijk geen ideale situatie. Ook is onlangs nummer 2 Lars Unnerstall verkocht: hij speelt na de zomer voor FC Twente.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Keeper Joël Drommel naar PSV of toch Ajax?

En wacht eens even, waar staat Drommel ook alweer onder contract? Juist, bij de Tukkers, die bij het verwachte vertrek van de 24-jarige goalie dus al een vervanger achter de hand hebben. En om het allemaal wat spannender te maken: ook Ajax heeft interesse in Drommel. Want Ajax heeft zijn eigen keepersores. Andre Onana zit een dopingschorsing uit, die zoals het er nu naar uitziet 1 jaar duurt, en eerste doelman Maarten Stekelenburg is op leeftijd, 38 jaar.

PSV in betere positie

Ajax-clubwatcher Mike Verweij van de Telegraaf meldt dat er al een gesprek is geweest tussen Team Drommel en Ajax. Maar het schijnt dat de Amsterdammers eerst willen wachten op de rechterlijke uitspraak, bij het CAS, over Onana’s schorsing. Wat dat betreft lijkt PSV dus in een betere positie om Drommel te verleiden. Want als Mvogo wordt teruggestuurd naar RB Leipzig, dan heeft Drommel geen concurrent van naam.

Circa 4 miljoen met transfer Drommel gemoeid

PSV heeft dan wel weer minder koopkracht dan de landskampioen. Volgens VI moet de keeper tussen de 3 en 4 miljoen gaan kosten, een bedrag dat voor Ajax geen enkele hindernis zal zijn, terwijl PSV wel allemaal potjes op zijn kop moet houden. Het huurcontract van Mvogo loopt overigens door tot medio 2022. De club betaalt een borg van 1,75 miljoen euro voor de Zwitserse keeper.

Twente keeper houdt meer ballen tegen dan verwacht

Maar hoe kan het dat Joël Drommel twee topclubs achter zich aan heeft? Laten we kijken naar de cijfers van de onlangs in de voorselectie van Oranje opgenomen sluitpost. Twente heeft een expected goals tegen van 36,4, maar in het echt zijn het er 33. Da’s in elk geval een gunstig teken: kennelijk heeft hij ballen weten te redden die statistisch gezien een grote kans hadden om er in te gaan. Bij acht van de 18 eredivisieclubs is het aantal tegengoals kleiner dan het expected goals against, dus heel uniek is het ook zeker niet.

Back To Top