Skip to content

Met de dag wordt de kans kleiner dat de Eredivisie (en Eerste Divisie) het seizoen afrondt. De tijdsdruk is enorm, terwijl het maatschappelijk niet te verkopen valt als 22 man plus een scheids op een grasveldje liggen te rollebollen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Herstart of doek valt voor de Eredivisie

Ook keren steeds meer burgemeesters van steden met daarin een profclub zich tegen een hervatting van de competities. Dinsdag, morgen, maakt de regering bekend of er versoepelende maatregelen worden genomen en hoe die er precies uit komen te zien. Misschien mogen bepaalde horecagelegenheden weer open, als ze zeer strikt toezien op social distancing. Maar in het voetbal is dat simpelweg onmogelijk.

Vrijdag videovergadering voetbalclubs

Dan nog zullen diverse burgemeesters dus geen toestemming geven voor een wedstrijd. Daarnaast willen onder meer Ajax, PSV en AZ dat er een punt achter dit seizoen wordt gezet. Donderdag voert de UEFA overleg met alle lidstaten, vrijdag hebben de Nederlandse clubs op basis daarvan een videovergadering. Mogelijk wordt dus deze week besloten of het doek valt voor de Eredivisie, of worden er concrete plannen voor een herstart op tafel gelegd.

Mogelijk transfer Bryan Linssen naar Feyenoord

Mochten we toch weer gaan spelen, dan zijn dat mogelijk de afscheidswedstrijden van Bryan Linssen bij Vitesse. De 29-jarige aanvaller en aanvoerder zit in het laatste jaar van zijn contract en kan in de zomer dus een nieuwe werkgever zoeken. Zijn voorkeur schijnt uit te gaan naar Feyenoord. Hij is 29 jaar en kwam eerder uit voor Fortuna Sittard, MVV, VVV-Venlo, Heracles Almelo en FC Groningen. Kortom, wil hij het ooit nog eens proberen voor een Nederlandse topclub, dan is dit het moment.

Huurlingen PSV

En hoe moet het verder met Ricardo Rodriguez en Kostas Mitroglou bij PSV? De eerste werd gehuurd van AC Milan, de andere van Galatasaray. De linksback maakte 448 speelminuten mee in het PSV-shirt, de Griekse aanvaller 279. Volgens het Eindhovens Dagblad is het salaris van Rodriguez te hoog om hem nog een seizoen te huren. De Griek is simpelweg niet meer gewenst: hij is 32 jaar en maakte niet echt al te veel indruk.

Na de zomer is Roger Schmidt de nieuwe trainer. Wellicht gaat hij gebruikmaken van uitgeleende spelers die weer naar Brabant terugkeren: Armando Obispo, Mauro Júnior, Dante Rigo en Maxi Romer.

Back To Top