Skip to content

We mogen nu toch echt gerust van een crisis bij Ajax spreken. De Amsterdamse koploper van de Eredivisie verloor liefst vijf van zijn tien vorige competitiewedstrijden! Ditmaal was AZ de beul, dat in Amsterdam met 0-2 won. PSV en Feyenoord deelden de punten (1-1) en Willem II sloot door een overwinning op Groningen (3-1) ook weer aan.

Uitslagen Eredivisie Ajax - AZ en PSV - Feyenoord
In de Eredivisie stand staan Ajax en AZ nu gelijk met 53 punten, Feyenoord heeft er 47, PSV 46 en Willem II 44

Uitslagen Eredivisie: Ajax – AZ 0-2

AZ doet het geweldig tegen de grote drie en dropt juist veel punten tegen de ‘kleintjes’. De Alkmaarders wonnen dit seizoen hun drie uitpotjes tegen Ajax, Feyenoord en PSV en kregen in die matches zelfs geen tegengoal!

In eigen huis wekte Ajax de irritatie van de thuisfans op met alweer een pot waarin het bijzonder weinig wist af te dwingen. Vier zuivere doelpogingen: het waren er in elk geval meer dan in de twee duels tegen Getafe in de Europa League. Opvallend is dat die vier on target schoten niet door de aanvallers werden gelost (maar door Blind, Tagliafico en Martinez).

Donkere dagen in verschiet voor Erik ten Hag

Het onderstreept maar weer eens dat het gigantisch hapert bij Ajax en dat trainer Erik ten Hag wel eens hele donkere dagen tegemoet kan zien. Want nu stonden zelfs Hakim Ziyech en Quiincy Promes weer in de basis, maar ze hadden nu even niet die klik van voor de winterstop.

AZ goals van Boadu en Koopmeiners

AZ Alkmaar vond het wel best dat Ajax meer balbezit had (62 procent), want met de snelheid van Boadu, Stengs en Idrissi in de gelederen kon de ploeg profiteren van balverlies van Ajax op de Alkmaarse helft. Al in de vierde minuut lag hij erin: Boadu benutte een assist van Fredrik Midtsjø. Een kwartier voor tijd gaf Teun Koopmeiners een lekkere voorzet aan Idrissi.

PSV – Feyenoord 1-1

PSV kwam in Eindhoven goed weg met het puntje. Feyenoord pakte na dik een half uur via Eric Botteghin een voorsprong en had tot rust weinig te duchten van de Brabantse aanvallen. In het eerste kwartier na rust kwam PSV dan toch tot twee zuivere doelpogingen, waarvan er eentje werd benut door Cody Gakpo. Daarna namen de gasten de regie weer over. Trainer Dick Advocaat is sinds zijn komst bij Feyenoord nog steeds ongeslagen in de Eredivisie.

Uitslagen Eredivisie ronde 25

RKC Waalwijk – FC Utrecht 2-1 (0-1)
PSV – Feyenoord 1-1 (0-1)
Sparta – FC Emmen 5-1 (3-0)
Ajax – AZ 0-2 (0-1)
ADO Den Haag – Heracles 0-0 (0-0)
PEC Zwolle – Vitesse 4-3 (1-2)
VVV-Venlo – Fortuna Sittard 0-0 (0-0)
FC Twente – sc Heerenveen 2-3 (0-1)
Willem II – FC Groningen 3-1 (2-0)

Back To Top