Skip to content

Eredivisie | Niet PSV of Feyenoord is de naaste achtervolger van koploper Ajax. AZ kruipt dit weekend een stukje dichterbij de Amsterdammers en heeft nog een gaatje van drie punten te dichten. Ajax ging thuis zeer verrassend met 0-2 onderuit tegen Willem II, terwijl de Alkmaarders onverdroten door gingen met winnen en PEC Zwolle oprolden met 0-3.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Uitslag Ajax – Willem II 0-2

Op halve kracht toch drie punten pakken, dat is Ajax dit Eredivisie seizoen al een paar keer gelukt. Soms was het echt kantje boord, zoals tegen RKC, soms werd na een achterstand tijdig het gaspedaal ingedrukt, zoals vorig weekend tegen FC Twente. Thuis tegen Willem II, de nummer vier, lukte het niet meer om de ruststand van 0-1 om te buigen. En dus was trainer Erik ten Hag witheet.

Goals Mike Trésor Ndayishimiye en Dankerlui

Maar laten we eerst de credits geven aan de Tilburgers. Mike Trésor Ndayishimiye benutte vlak voor de pauze een strafschop en Damil Dankerlui maakte een kwartiertje voor tijd de tweede. Ajax loste al met al 29 schoten, maar de meeste bereikten het vijandelijke doel niet eens. Ook zit Ten Hag momenteel door blessures een beetje dun in zijn spelers. Zo kwamen Lassina Traoré en Siem de Jong als wisselspeler op het veld, terwijl ze normaliter amper een plekje op de bank kunnen afdwingen.

“Er was geen tempo in het vrijlopen en de passing, geen onderlinge samenhang, de veldbezetting was matig en ga zo nog maar even door”, foeterde Ten Hag.

PEC Zwolle – AZ: op naar Ajax

Waar gaat het heen met AZ Alkmaar? De ploeg is negen duels op rij ongeslagen, inclusief drie Europa League matches, en is al zeker van Europese overwintering. Nu is ook Ajax weer in het vizier. Dat voor de twaalfde maal geen tegengoal werd opgelopen is te danken aan keeper Marco Bizot. Want PEC zat best lekker in de wedstrijd en dwong de sluitpost zeven keer om zijn kunnen te tonen. Aan de andere kant waren Myron Boadu en Oussama Idrissi (tweemaal) genadeloos voor PEC-goalie Michael Zetterer.

Het mooie is dat volgende week AZ thuis, en eindelijk ook echt weer in Alkmaar en niet in Den Haag, tegen Ajax speelt. Dat wordt dus een directe pot om de koppositie, al heeft Ajax niet alleen drie punten meer, maar ook een beter doelsaldo: +38 tegen +30.

Uitslagen Eredivisie speelronde 16

Vitesse – Feyenoord 0-0 (0-0)
FC Groningen – FC Utrecht 0-1 (0-0)
RKC Waalwijk – Heerenveen 1-3 (0-1)
ADO Den Haag – FC Twente 0-0 (0-0)
PSV – Fortuna Sittard 5-0 (3-0)
VVV-Venlo – FC Emmen 2-0 (1-0)
PEC Zwolle – AZ 0-3 (0-2)
Ajax – Willem II 0-2 (0-1)
Sparta – Heracles 0-0 (0-0)

Back To Top