Skip to content

Een nieuwe landstitel kan Ajax amper nog ontgaan. De Amsterdammers wonnen moeizaam met 0-1 van RKC en hebben na 28 speelronden 72 punten. Nummers twee PSV en AZ kunnen op maximaal 76 punten gaan uitkomen – als ze de komende vijf eredivisie wedstrijden winnen.


Ajax op naar kampioenschap

Ajax speelt donderdag de return uit tegen AS Roma in de kwartfinale van de Europa League en deze competitieronde was eigenlijk een onwelkome onderbreking. Toch peinsde trainer Erik ten Hag er kennelijk in deze Ajax wedstrijd niet over om een andere basiself samen te stellen. Op de niet speelgerechtigde Sebastian Haller na is de kans groot dat we iedereen ook weer in de Italiaanse hoofdstad bij de aftrap zien verschijnen.

Blessure Devyne Rensch

En natuurlijk had Ajax ruim meer balbezit, doelpogingen, sleutelpasses en zulke zaken. Maar na de redelijk snelle openingstreffer (Haller, 14.) sukkelde de match vrij onopwindend naar het einde. Ook kwam er weer een verdediger in de lappenmand: Devyne Rensch. Hij zal vermoedelijk worden vervangen door Perr Schuurs. Maar gevoegd bij de absentie van Daley Blind is het nu wel erg dun achterin.

Gelijkspel Vitesse tegen ADO

Vitesse liet punten liggen tegen ADO (0-0), terwijl de Gelderse ploeg toch 21 keer de bal richting het Haagse doel schoot. Oussama Tannane probeerde het bijvoorbeeld achtmaal, maar telkens was zijn inzet onzuiver. De Arnhemmers zullen plek twee nu uit het hoofd moeten zetten, want het gat richting PSV en AZ liep op naar vijf.

Feyenoord gaat gewoon door

En Feyenoord nadert Vitesse door de 1-2 overwinning op FC Utrecht tot op twee punten. De 1-0 en 1-1 waren eigen goals (Fer en Gustafson). Steven Berghuis – wie anders – maakte de winnende, maar FC Utrecht kwam er bekaaid van af. De thuisploeg had zeven zuivere schoten op goal en Feyenoord vandaag maar twee. Voor trainer Dick Advocaat zijn het de slotweken van zijn carrière. “Het is het hele seizoen al erop of eronder, dus we gaan door”, zegt hij.

Uitslagen speelronde 29

Vitesse 0 – 0 ADO Den Haag
Heracles Almelo 4 – 0 Willem II
Fortuna Sittard 1 – 3 FC Emmen
AZ 2 – 0 Sparta Rotterdam
PEC Zwolle 1 – 0 FC Twente
FC Utrecht 1 – 2 Feyenoord
VVV-Venlo 0 – 2 PSV
FC Groningen 0 – 2 sc Heerenveen
RKC Waalwijk 0 – 1 Ajax

Back To Top