Skip to content

KNVB Beker | Woensdag worden er drie duels in het bekertoernooi gespeeld en er komen twee veelvuldige oud-winnaars in actie. PSV begint om 18:45 uur uit tegen De Graafschap en Ajax krijgt om 21:00 uur bezoek van FC Utrecht. Maar eerst treffen Almere City en VVV elkaar om 16:30 uur.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

KNVB Beker Almere City FC – VVV-Venlo

In het beleidsplan van Almere City is dit seizoen het laatste jaar van het vijfjarenplan om naar de Eredivisie te promoveren. En de Flevolandse club is prima op weg: nog nooit begon Almere City zo sterk aan het eerste divisie-seizoen. Na zestien speelronden hebben de Almeerders 37 punten, goed voor plek twee, en die geeft vanaf deze jaargang recht op directe promotie.

De selectie kan woensdagavond alvast testen of ze aan kunnen haken bij het niveau van de onderkant van de Eredivisie. Dat is namelijk de plek waar VVV bivakkeert: het is de nummer vijftien, met negen punten uit twaalf wedstrijden. De Limburgers haalden een puntje uit de vier vorige speelronden en ook maar een uit de laatste vijf uitwedstrijden.

De Graafschap – PSV beker

Hoe zal trainer Roger “Rotatie” Schmidt omgaan met het bekertoernooi. De Duitser kennende zet hij doodleuk elf jeugdspelers in de basis, want hij heeft er tot nu toe geen enkele moeite mee om de grootste namen (Malen, Max, Zahavi, Götze) tamelijk snel naar de kant te halen, als hij ze überhaupt al had opgesteld. Alles om overbelasting te voorkomen. Ergens zal hij wel denken, “Mwah, de nummer drie van de eerste divisie, moet kunnen met de c-keus”.

De Achterhoekse club lijkt op die positie ook een beetje boven zijn stand te leven. Het doelsaldo van De Graafschap is plus zeven, slechts het zesde beste saldo van die divisie. Het probleem zit hem in het aantal tegengoals, 26, het elfde beste aantal. Toch lukte het in zes van de zestien duels om geen tegengoals te krijgen. Dus als het mis gaat, dan gaat het ook goed mis bij de ploeg uit Doetinchem.

KNVB Beker Ajax – FC Utrecht

Er was een tijd dat Ajax moeite had om met de vijandigheid van Utrecht en zijn aanhang te dealen, maar in de afgelopen jaren bleek daar weinig meer van. Ajax won vijf van de vorige zes onderlinge duels, met als totale doelsaldo 19-5. Bovendien maakten de Amsterdammers in de drie vorige thuiswedstrijden tegen de Domstedelingen minstens vier treffers.

Voorspellingen beker

De Graafschap staat op 11.00, gelijkspel op 6.00 en PSV op 1.25. We verwachten een fantasieopstelling bij PSV en tippen dat beide teams scoren @1.89 en over 3,5 goals @2.23.

Back To Top