Skip to content

Transfers Eredivisie | Tot begin oktober mogen voetbalclubs nog spelers van de hand doen en aantrekken. En hoe dichterbij de transferdeadline komt, hoe talrijker de deals worden. Onder druk wordt alles vloeibaar, zo luidt het gezegde, en dan strooien de clubs met liquide middelen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Transfer Sam Lammers van PSV naar Atalanta

De transfer van Sam Lammers van PSV naar Atalanta hing vorige week al in de lucht, maar de Brabantse club was nog niet tevreden met het aanbod van de Italianen. Daarbij speelde mee dat er enige wrevel was bij Lammers’ vertrekwens: hij heeft nog nooit een volledig seizoen voor PSV gespeeld en teert vooral op een leuk jaartje als huurling bij sc Heerenveen.

Eran Zahavi

Maar inmiddels zijn de omstandigheden genoeg veranderd om Lammers af te staan. De overeenkomst behelst naar verluidt circa 10 miljoen euro en PSV heeft als vervanger Eran Zahavi aangetrokken, de 33-jarige Israëlische international die in drie jaar tijd in de Chinese competitie dik honderd goals maakte.

Sergino Dest transfer naar Bayern München

Lammers speelde afgelopen weekend niet mee bij PSV, want stel je voor dat hij een teennagel zou scheuren en Atalanta zich ineens bedenkt. Zoiets gebeurde in de tweede speelronde van de Eredivisie ook bij Ajax met Sergino Dest. De rechtsback, die vorig jaar besloot om zich op het Amerikaanse nationale elftal te richten terwijl hij ook Oranje had kunnen kiezen, werd in de winterstop al gelinkt aan Bayern München. Nu lijkt het er toch van te komen, vandaar dat hij op de bank begon tegen RKC.

25 miljoen voor Ajax

De Telegraaf meldt dat de Duitse kampioen nu rond de 20 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen voor Dest biedt. Duitse media melden dat de speler met de club al afspraken heeft gemaakt over de contractduur en financiële voorwaarden. De 19-jarige speler heeft nu nog een contract tot medio 2022 bij de Nederlandse landskampioen.

Van Bronckhorst over Zahavi: echte spits

Dan komen we nog even terug op Zahavi, de man die inderdaad indrukwekkend veel goals heeft gemaakt, maar toch amper bekend is in Europa, want hij maakte ze vooral in Israel en China. Giovanni van Bronckhorst kent hem echter wel zeer goed, want hij was zijn trainer bij Guangzhou R&F. “Hij is een echte spits, weet waar de ruimtes liggen, scoort makkelijk en is een prima voetballer”.

Back To Top