Skip to content

We werken toe naar de derde speelronde van de Eredivisie en voordat de bal komend weekend weer gaat rollen zijn er nog diverse zaken en verhalen die afgewikkeld moeten worden. Zoals de pikante saga rondom EasyToys, FC Emmen en de KNVB: mag de producent van erotische speeltjes nou wel of niet de Drentse club sponsoren?

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Emmen en KNVB over sponsor Easy Toys

De bond KNVB was aanvankelijk van mening dat een partij uit die bedrijfstak ongewenst is als sponsor van een profclub. De goederen die EasyToys levert zouden indruisen tegen de goede zeden. Maar, zo was de repliek vanuit Emmen en EasyToys, waarom is het dan wel toegestaan om gesponsord te worden door gokbedrijf Toto en waarom ging de KNVB voorheen in zee met een biermerk (Amstel)? Dat zijn in potentie toch schadelijkere zaken dan de pakketjes die EasyToys verstuurt.

De KNVB heeft de reacties op zijn eerste stellingname serieus genomen en ging dinsdag om tafel met de betrokkenen. “Tijdens het overleg van vandaag bleek dat er behoefte bestaat aan meer duidelijkheid over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor sponsoring in het betaald voetbal”, laat de bond weten. De bond zal in een toekomstig overleg met alle clubs preciezer bepalen wat wel en niet is toegestaan.

Nog geen beslissing

Eric Idema, directeur van EasyToys, had meer flexibiliteit verlangd. “We hebben wel iets aan het licht gekregen, de KNVB durft verder ook geen beslissing te nemen. Het is een teleurstelling en morgen kijken we weer verder.” Eerder dan in december zal die vergadering niet plaatsvinden. Wat in de tussentijd moet gebeuren met de voorgenomen sponsordeal is onduidelijk, waardoor FC Emmen in elk geval op korte termijn een andere sponsor lijkt te moeten gaan zoeken.

Ajax: nieuw contract voor Tagliafico?

Er is Ajax veel aan gelegen om enkele sterkhouders bij de club te houden, want het gaat de afgelopen twee zomers toch erg snel met de verkoop van spelbepalende voetballers. Nicolás Tagliafico krijgt een langer en verbeterd contract aangeboden en de Argentijnse international lijkt dat wel te zien zitten.

Er wordt aan een vertrouwde constructie gedacht: de speler belooft dat hij het komend seizoen in Amsterdam blijft en krijgt in ruil een beter salaris en de belofte dat Ajax volgend jaar wel meewerkt aan een vertrek. De 28-jarige Tagliafico streek twee jaar terug neer in Amsterdam en speelde 70 keer voor Ajax.

Back To Top