Skip to content

Vandaag om 13.30 uur wordt Mario Götze gepresenteerd in Eindhoven alsmede nieuwkomers Adrian Fein en Marco van Ginkel. De presentatie wordt live door Fox Sports 1 uitgezonden vanaf 13.25 uur.

LIVE VOETBAL KIJKEN

Mario Götze is sinds dinsdag een speler van PSV. Jawel, de Eindhovense club heeft een 63-voudige international van Duitsland gestrikt. Hoe is dat mogelijk? Wat komt de wereldkampioen van 2014 (hij maakte de enige goal in de finale tegen Argentinië) in Brabant doen? En wat heeft hij de laatste jaren gepresteerd?

Eredivisie: Mario Götze maakt transfer naar PSV

Totdat dinsdag de geruchtenstroom online aanzwelde, wees niets er op dat Götze interesse had in een overgang naar een Eredivisieclub. Tot een oplettende snackbarhouder een opvallende wagen op de Eindhovense Willemstraat geparkeerd zag staan. Hij en zijn dochter gingen het voertuig even bekijken en meenden Götze te herkennen. Maar ze konden hun waarneming niet geloven: hoezo zou Götze nou in Eindhoven zijn? Het kenteken was echter veelzeggend: GM, zijn omgekeerde initialen, en ook zijn geboortedatum.

Götze vindt Roger Schmidt geweldig

Hij stuurde het plaatje door aan de PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, die ging even rondbellen en al snel had hij beet: Götze was inderdaad van plan zich bij PSV aan te sluiten. In een gesprek met PSV TV verklaart Götze zijn keus: “Ik ken trainer Roger Schmidt nog uit zijn tijd in de Bundesliga en daardoor weet ik dat hij een geweldige trainer is”. En voor zijn partner voelt het een beetje als thuiskomen: “Mijn vrouw is niet ver van de grens geboren. Eindhoven ligt dichtbij van waar ze vandaan komt.”

Geen volledige seizoenen voetbal

Hartstikke mooi en zelfs heel opzienbarend, zo’n speler met grote naam die de Eredivisie opzoekt. Toch moeten we ook een kanttekening plaatsen: door een stofwisselingsziekte heeft de voormalige speler van Bayern München en Borussia Dortmund (die eind vorig seizoen zijn contract niet verlengde) de afgelopen jaren geen volledige seizoenen gedraaid. Vorig seizoen bleef zijn speeltijd in Dortmund beperkt tot amper 600 minuten, de laatste keer dat hij over de 2.000 minuten speelde was in 2014-2015, toen hij op de toppen van zijn kunnen was.

Adrian Fein en Marco van Ginkel ook naar PSV

Technisch manager John de Jong verwacht veel van een van de grootste PSV-aanwinsten ooit. “Hij kan in de aanval, op de flanken en op het middenveld uit de voeten en dat geeft ons daarom op meerdere posities extra opties. En hij heeft natuurlijk een berg ervaring.” Op de laatste dag van de transferperiode hengelde PSV ook nog even huurlingen Adrian Fein (Bayern München) en Marco van Ginkel (Chelsea) binnen.

Back To Top