Skip to content

Zondag 11 oktober om 18:00 uur speelt Nederland uit tegen Bosnië-Herzevogina in de Nations League. Nederland heeft na twee speelronden drie punten, de Bosniërs hebben een punt.
Bosnië - Nederland Nations League: weinig goals

Bosnië – Nederland Nations League

Oranje sloot de vorige (en eerste) editie van de Nations League af met een tweede plek, nadat wonderbaarlijk genoeg een groep met Frankrijk en Duitsland werd overleefd. Bosnië kwam uit in divisie B en bleef in zijn groep met tien punten Oostenrijk en Noord-Ierland geriefelijk voor. Jawel, hetzelfde Noord-Ierland dat het Nederland bij de kwalificaties voor Euro 2020 (of Euro 2021) zo lastig maakte.

Resultaten en spel Oranje wisselend

Sinds Nederland in juni 2019 die Nations League finale verloor van Portugal zijn de resultaten en het spel erg wisselend. Die eindstrijd toonde al de aanvallende problemen van Oranje aan, zodra een tegenstander wordt getroffen die leunt op een hechte defensieve organisatie. Welke wedstrijden van Nederland zijn sinds oktober 2019 nou eigenlijk echt geslaagd te noemen?

Twee nederlagen op rij

De 5-0 tegen Estland in november van dat jaar wellicht, maar de andere zes partijen in die periode schragen niet het optimisme dat er heerst over de zogeheten wederopstanding van Oranje. En nu zijn er dus inmiddels ook twee nederlagen op rij: begin september was Oranje onmachtig tegen Italië en woensdagavond werden in een friendly amper kansen afgedwongen tegen Mexico.

Verzachtende omstandigheden verlies Mexico

De nieuwe bondscoach Frank de Boer, die er eerlijk over was dat de clash met de Mexicanen een ongewenst moetje was, debuteert dus met een nederlaag. Er zijn verzachtende omstandigheden: onder de elf namen die startten, bevonden zich er enkele die dat normaal niet doen: keeper Tim Krul, debutanten Owen Wijndal en Teun Koopmeiners, Stefan de Vrij (bij absentie van Matthijs de Ligt) en Steven Berghuis. En laten we nou gewoon eens bij het Nederlands elftal afscheid nemen van Ryan Babel – zet daar een twintiger neer, niet iemand van bijna 34 die toch het EK niet gaat halen.

De toppers van Bosnië

Wie zijn de sterspelers bij het enigszins op leeftijd geraakte Bosnische elftal? Miralem Pjanic natuurlijk van FC Barcelona, spits Edin Dzeko (AS Roma), linksback Sead Kolasinac (Arsenal) en Rade Krunić (AC Milan). De nummer vijftig van de FIFA-ranking hield de Italianen thuis op 1-1 en ging daarna thuis met 1-2 onderuit tegen Polen.

Bosnië – Nederland: weinig goals zonder Memphis

Bosnië staat bij bookmakers voor de winst genoteerd op 6.75, gelijkspel @4.10 en winst Nederland @1.55. Wat ons betreft wordt Oranje te sterk ingeschat, we tippen daarom minstens een goal voor Bosnië op 1.65, of als je een hogere notering wil, onder de 1,5 goals voor Nederland @2.20. Let op: Memphis Depay is geschorst voor dit duel.

Back To Top