Skip to content
Nederland - Noorwegen WK kwalificatie

Nederland – Mexico | Vandaag om 20:45 uur speelt Nederland zijn eerste interland onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer. De tegenstander in Amsterdam is Mexico. De match moet Oranje op laten warmen voor de twee interlands in de Nations League: zondag 11 oktober uit tegen Bosnië en woensdag 14 oktober uit tegen Italië.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Nederland – Mexico met Frank de Boer

De vijftigjarige De Boer heeft in zijn selectie geen verrassende namen opgeroepen of weggelaten. Wel kreeg hij inmiddels te maken met enkele afzeggingen; Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) en Mohamed Ihattaren (PSV) kampen met kwetsuren. Uit voorzorg is Calvin Stengs overgeheveld van Jong Oranje naar het grote Oranje.

De kwetsbaarheden van Oranje

De wedstrijden van het Nederlands Elftal tegen Polen (1-0 zege) en de Italianen (0-1 nederlaag) onder interimcoach Dwight Lodeweges legden de kwetsbaarheden van Nederland bloot. Namelijk dat het aan snelheid en vernuft ontbreekt bij de balcirculatie van middenveld naar de ‘final third’, het terrein in en rond het vijandelijke strafschopgebied. En dat staf en spelers niet snel genoeg doorhebben welke tactische omzettingen nodig zijn (bijvoorbeeld dat Italië met speels gemak via lange ballen het spel verplaatste en door Nederlands linkerflank sneed).

Mexico met Corona, Alvarez, Guardado en Moreno

Hoe staat het Mexicaanse elftal ervoor? In 2019 waren de resultaten uitstekend. Van de zeventien interlands werd er maar een verloren en onderweg werd voor de achtste keer het regionale toernooi Gold Cup gewonnen. In juni 2021 speelt Mexico in de play-offs van de CONCACAF-versie van de Nations League. Blikvangers zijn Ajacied Edson Álvarez, voormalige PSV-speler Andrés Guardado, Héctor Moreno (ex AZ en PSV) en een aanvaller met de wat ongelukkige naam Jesús Manuel Corona. Hirving Lozano (ex-PSV) zit er ditmaal niet bij.

Oefenwedstrijd met weinig betekenis

De Boer heeft trouwens niet bijzonder veel enthousiasme voor deze friendly. “Idealiter had je rustig kunnen toewerken naar die twee laatste interlands, want die zijn het belangrijkst”, zegt hij. En voor de Mexicanen is dit ook maar een betekenisloos, geldgenererend tussendoortje, dat dinsdag dertien oktober ook oefent tegen Algerije en dat voor het gemak ook maar in Nederland doet (Den Haag).

Voorspelling Nederland – Mexico

Oranje verloor de vorige clash met de Mexicanen (2-3 in november 2014). Een paar spelers die toen minuten maakten zullen nu wellicht weer meedoen: Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Quincy Promes.

Nederland staat bij bookmakers voor de winst op 1.77 genoteerd, gelijkspel noteert 3.75 en winst Mexico 4.60. Een friendly in een leeg stadion, met voor Oranje nog twee wedstrijden voor de boeg…Het zal vermoedelijk geen kraker worden en daarom tippen we onder 2,5 goals @1.93.

Back To Top