Skip to content

De selectie van Oranje voor Euro 2020 is door bondscoach Frank de Boer naar buiten gebracht en de internationals maken zich op voor een kort trainingskamp en wat oefenpotjes, voordat het EK Voetbal losbarst. Maar het licht is zeker niet uit in de kantoren van de Eredivisieclubs. Vooral Ajax en PSV storten zich gretig op de transfermarkt.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Transfer Steven Berghuis naar PSV of Wolfsburg?

PSV is bijvoorbeeld een kandidaat om Feyenoord-captain Steven Berghuis uit Rotterdam te plukken. Zijn contract loopt in de zomer van 2022 af en voor de 29-jarige Apeldoorner lijkt dit het moment om nog een stap omhoog te zetten in zijn loopbaan. En in dat perspectief lijkt het ook interessant voor hem om Wolfsburg een kans te geven, de Duitse club waar Mark van Bommel net is aangesteld als trainer.

Mark van Bommel

PSV stroomt in de tweede voorronde van de Champions League in, terwijl Wolfsburg al zeker is van de groepsfase. En de salarissen liggen in de top van de Bundesliga ook een flink stukje hoger dan in de Nederlandse competitie. Dus als Van Bommel de directie van Die Wölfe weet te overtuigen dat Berghuis de man is die ze moeten hebben, dan gaat het voor PSV lastig worden om hem naar Brabant te krijgen.

Berghuis neemt na EK beslissing

We hoeven niet al deze week nog een beslissende wending te verwachten. Berghuis geeft aan dat hij tot na het Europees kampioenschap wil wachten met zijn beslissing. Wat wel al zeker lijkt is dat hij niet van plan is om zijn aflopende contract te verlengen.

Kamaldeen Sulemana naar Ajax

Ajax lijkt ondertussen genoeg te hebben geboden voor de 19-jarige flankspeler Kamaldeen Sulemana. Zijn Deense werkgever Nordsjaelland lijkt genoegen te nemen met 15 miljoen euro plus bonussen. Althans, dat meldt een Duits sportmedium, want De Telegraaf trapt even op de rem en meent dat het nog geen ‘done deal’ is.

En ja, eigenlijk is elk woord over transferspeculaties er eentje te veel, want het is niet te doen om in te schatten welk rumoer wel geloofwaardig is, en welke alleen maar in de wereld worden geholpen, om de positie van een zaakwaarnemer of speler te versterken. Anyway: Ajax lijkt doelman Kjell Scherpen te verpatsen aan Brighton.

Waarom wil Ajax van Kjell Scherpen af?

Waarom precies Ajax afscheid zou willen nemen van de pas 21-jarige goalie is lastiger te begrijpen. Is het alleen maar vanwege die ene blunder in de Europa League, tegen AS Roma? En er is toch best toekomstperspectief voor hem: André Onana is geschorst en zal daarna toch hogerop willen, terwijl Maarten Stekelenburg en Remco Pasveer de 40 naderen. Uitlenen lijkt verstandig, maar Ajax toont weinig vertrouwen in Scherpen, want het zit nu ook achter de 20-jarige Jay Gorter van Go Ahead aan.

Back To Top