Skip to content

Het EK Voetbal begint over alweer drie weken, de finales van de Europa League en Champions League staan voor de deur en onderwijl moeten de Eredivisieclubs zich al voorbereiden op een nieuw seizoen Eredivisie. PSV en Ajax hebben zich al gemengd in de strijd om respectievelijk Ramalho en Sulemana.

Transfers PSV: Ramalho tekent voor 3 jaar

André Ramalho is een 29-jarige Braziliaanse vleugelverdediger die nu nog uitkomt voor Red Bull Salzburg. Hij heeft een overeenkomst tot de zomer van 2022 en om die reden is de Oostenrijkse club bereid om tot een deal te komen. En volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV vandaag zo’n 2,5 miljoen euro nodig om dat voor elkaar te krijgen.

Update: e.e.a is inmiddels bevestigd, er is inmiddels getekend tot medio 2024

Hereniging met Roger Schmidt

Ramalho belandde in 2011 in Salzburg en het is toch vrij uitzonderlijk dat een Braziliaan tien jaar in Oostenrijk blijft voetballen. En dat is ook dan niet het geval, want tussendoor is hij uitgeleend, verkocht aan Bayer Leverkusen en weer teruggekocht. Inmiddels is hij al door oplettende Eindhovenaren in de stad gesignaleerd. PSV-trainer Roger Schmidt werkte bij Bayer en Salzburg al eerder met hem samen. Het lijkt wel tijd om eindelijk Oostenrijk te verlaten voor een andere uitdaging, want Salzburg werd acht keer op rij kampioen.

Versterkt Ajax zich met Kamaldeen Sulemana?

Ajax zit achter een jongere speler aan, namelijk de negentienjarige Kamaldeen Sulemana, die sowieso het Deense FC Nordsjaelland gaat verlaten. De speler zelf heeft dat aangekondigd, al hield hij nog een slag om de arm. Ook hij heeft een landskampioenschap in de tas zitten. “Ik weet dat er een bod is uitgebracht door Ajax”, zo zegt hij.

Ook Man United en Liverpool willen de aanvaller

Manchester United en Liverpool lijken ook zijn handtekening te willen krijgen en interesse van Premier League-clubs drijft de prijs natuurlijk op. Het lijkt te gaan op een bedrag van rond de 13 miljoen euro. Ajax heeft al eerder gehandeld met Nordsjaelland, want daar werd vorig jaar Mohammed Kudus losgeweekt. Of dat een geslaagde aankoop was, dat valt eigenlijk nog niet te zeggen, want zijn seizoen kwam na een snelle blessure niet meer echt op gang.

Sulemana blinkt uit in dribbelen

Het Parool bekeek wat beelden van Sulemana en noteert dat de Ghanees uitblinkt in dribbelen, is hij rap, inzetbaar op alle aanvallende posities en stond hij er in de ‘grote wedstrijden’ – in de Deense toppers in dit geval. In de kampioenspoule scoorde hij in acht duels achtmaal.

Back To Top