Skip to content

Eredivisie transfers | Van de traditionele Nederlandse top drie boert PSV tot nu toe het best op de transfermarkt. De Eindhovenaren sleepten al enkele klinkende namen binnen, terwijl bij Ajax en Feyenoord de focus vooral op verkopen lijkt te liggen.

Transfers PSV: aanwinst Guus Til

PSV versterkte zich bijvoorbeeld met keeper Walter Benitez, Xavi Simons, Luuk de Jong en vanmorgen werd bekend dat Guus Til is binnengesleept. Til was eigendom van Spartak Moskou en werd uitgeleend aan Feyenoord. De Rotterdammers willen de Oranje-international best langer in Rotterdam zien, maar PSV heeft kennelijk diepere zakken.

Van Nistelrooy blij met Luuk de Jong

PSV-trainer Ruud van Nistelrooy was vroeger zelf een doelpuntenmaker en herkent dus wel of een aanvaller voldoet aan het niveau dat hij zoekt. “Hij is een fantastische persoonlijkheid die garant staat voor professionaliteit en doelpunten”, zegt hij over Luuk de Jong. “Hij is een teamplayer en een leider in het veld. Alle superlatieven kan je noemen denk ik.”

Ajax transfers: Wijndal, Brobbey en Bergwijn

Ajax ligt op koers om Owen Wijndal van AZ over te nemen. De linksback werd al langere tijd gelinkt aan de Amsterdamse club. Hij zal naar verluidt rond de 10 miljoen euro kosten. Ook wil de landskampioen Steven Bergwijn en Brian Brobbey naar de hoofdstad halen, maar Tottenham en RB Leipzig liggen dwars wat betreft de vraagprijs. Insiders melden dat Ajax wel met beide spelers een akkoord heeft over de beloning.

Aankopen Feyenoord

Bij Feyenoord gaat het minder soepel. Technisch directeur Frank Arnesen heeft vanwege ziekte een stapje terug moeten doen en trainer Arne Slot geeft aan dat er zes of zeven versterkingen nodig zijn. Verdediger Tyrell Malacia vertrekt naar Manchester United. Niet dat er helemaal niks gebeurt: Danilo Pereira komt over van Ajax, Mats Wieffer is van Excelsior gehaald, Mohamed Taabouni van AZ.

Speler met hoogste marktwaarde

Wie is nu de Eredivisiespeler met de hoogste marktwaarde? Volgens Transfermarkt zijn het Jurriën Timber en Antony van Ajax, beide ingeschaald op 35 miljoen euro. Mohamed Ihattaren staat op 5 miljoen, maar als het goed is wordt die waarde de komende maanden snel opgekrikt. Mo maakte een prima indruk in de Ajax-oefenduels en is klaar voor een grootse comeback.

Back To Top