Skip to content

De drie grootste eredivisieclubs hebben een klein vakantietje kunnen houden, want de voorbereidingen op het nieuwe seizoen komen alweer op gang. We geven een overzicht van de oefenwedstrijden op het programma Ajax, Feyenoord en PSV.

Oefenwedstrijd SV Meppen – Ajax live

Ajax is momenteel op trainingskamp in De Lutte en oefent vandaag, dinsdag 28 juni, tegen SV Meppen uit Duitsland. De wedstrijd kijk je live bij Ziggo.

Op 2 juli is er een uitduel tegen Paderborn, daarna verhuizen de Amsterdammers naar Oostenrijk. Op 19 juli spelen ze daar tegen RB Salzburg en op 30 juli wordt er tegen PSV gespeeld om de Johan Cruijff Schaal.

Oefenwedstrijden Feyenoord

Feyenoord, de nummer drie van het vorig seizoen en verliezend Conference League-finalist, heeft op maandag 27 juni 2022 de eerste training afgewerkt.

Op zaterdag 2 juli is er een oefenduel tegen FC Kopenhagen op Varkenoord. Een weekje later is er in Oostenrijk een match tegen Red Bull Salzburg. Zaterdag 16 juli staat een bezoek van Union St Gillis op het Feyenoord programma en zondag 24 juli komt Olympique Lyon met trainer Peter Bosz naar de Kuip.

Oefenwedstrijden PSV

PSV is al een weekje eerder weer gaan trainen en afgelopen weekend was de oefenpot tegen BW Lohne uit Duitsland de eerste match voor de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij. Ook wordt komend weekend tegen Cercle Brugge geoefend in een besloten omgeving, dus zonder publiek.

Op 9 juli is er een uitduel tegen Arminia Bielefeld, op 16 juli een thuiswedstrijd tegen Villarreal, op 19 juli een thuisduel tegen FC Eindhoven en op 23 juli een thuisduel tegen Real Betis. En staat er op 30 juli een duel om het eggie op het PSV programma: de Johan Cruijff Schaal thuis tegen Ajax.

Op 2 of 3 augustus begint de 3e voorronde van de Champions League. De tegenstander is nog onbekend, dat weten we op 18 juli.

Oefenprogramma Eredivisie clubs

Terwijl deze clubs transparant zijn over het oefenprogramma, sluiten andere clubs de deuren. Zo wil Vitesse niet dat we weten waar de Arnhemmers neerstrijken. Misschien blijven ze gewoon in en rond de Gelredome? Anderen blijven ‘gewoon’ in Nederland, zoals AZ, dat Epe uitkiest. Cambuur gaat naar Ameland.

Worden er de komende weken oefenwedstrijden op tv uitgezonden, dan zie je op onze pagina live voetbal kijken waar en hoe laat.

James Rodriguez naar PSV?

Om nog terug te komen op PSV: maandag ging het gerucht dat de Colombiaan James Rodriguez aangetrokken zou worden. Hij was een van de blikvangers van het WK voetbal programma 2014. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad speculeerde ook lekker mee, maar gaf daarna aan dat zijn bronnen van niks weten omtrent James.

Back To Top