Skip to content

Eredivisie | Ryan Babel lijkt aan een derde periode bij Ajax te beginnen. De aanvaller wordt waarschijnlijk het komende half jaar gehuurd van Galatasaray. De Amsterdamse club heeft dringend een extra aanvallende optie nodig nu er zoveel spelers geblesseerd zijn.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfer Ryan Babel naar Ajax

Babel is een oude bekende bij Ajax. Hij werd in 2004 en 2013 landskampioen met Ajax en won ook tweemaal de beker (2006 en 2007). Met Besiktas werd hij kampioen van Turkije in 2017. De 33-jarige Babel zit ook al dik twee jaar vast bij de Nederlandse selectie. Die positie wil hij natuurlijk met het oog op Euro 2020 vasthouden. Een transfer naar Ajax is voor hem ook gunstig (mits hij dan ook echt speelt).

Salaris Babel bij Galatasaray riant

Een puntje is dat hij bij Galatasaray een behoorlijk salaris krijgt, veel hoger dan het gemiddelde in de Eredivisie. Zijn zaakwaarnemer Winny Haatrecht denkt dat het niet zo’n obstakel hoeft te zijn. “Ryan is bereid om een deel van zijn salaris bij Galatasaray in te leveren. Als hij Galatasaray én Ajax daarmee kan helpen,” zegt hij tegen De Telegraaf. Sociaal zeg! Maar nogmaals, voor Babel zelf is het ook gunstig. Bij Gala is linksbuiten Henry Onyekuru aangetrokken en die lijkt speeltijd van Babel in de weg te staan.

Volgens Haatrecht gaan de onderhandelingen nu alleen nog over ‘fiscale’ zaken. Dus wie weet verschijnt Babel snel in de Johan Cruijff Arena. Momenteel heeft hij 133 duels voor Ajax gespeeld, waarin hij 29 keer scoorde en negentien assists gaf.

Engels bolwerk bij ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een Engelse trainer gehaald, Alan Pardew. Dus het is niet zo gek dat er nu ook Engelse spelers overkomen naar de stad achter de duinen. Dat is nou eenmaal de categorie spelers die Pardew het best in kaart heeft gebracht. Zo is de transfervrije Jordan Spence op proef en is Sam Stubbs zo goed als definitief vastgelegd.

Pardew wil verdedigen zoals in Engeland

Pardew denkt dat die Engelse gasten geschikt zijn om de ‘Engelse mentaliteit’ te tonen. “Het is belangrijk om één of twee Engelse verdedigers te hebben, zodat de spelersgroep begrijpt hoe wij in Engeland verdedigen”, legt hij uit. Niks geen Hollandse school, gebaseerd op techniek en flair! “Onze intensiteit en kracht moeten beter zijn dan bij onze tegenstanders in de Eredivisie”, besluit hij.

Back To Top