Skip to content
Eredivisie: Weer willen Amerikanen investeren in Feyenoord

Een voetbalspeler die een trainingskamp in Qatar verlaat omdat hij zich niet helemaal veilig voelt. Neuh, dat is geen groot nieuws hoor. Dat zegt Ajax-directeur Edwin van der Sar nadat Serginho Dest op het vliegtuig stapte om terug te keren naar Amsterdam. Daarmee slaat Van der Sar de plank natuurlijk helemaal mis en geeft hij critici die menen dat Ajax überhaupt nooit naar Qatar hadden moeten gaan nog meer munitie.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Serginho Dest uit Qatar vanwege spanningen VS en Iran

De Verenigde Staten en Iran zitten elkaar momenteel behoorlijk te treiteren. Bommetje hier, moord daar, dreigement zus, vergelding zo. Qatar is een soort buurland van Iran (oké, er zit wat water tussen) en daarom vond Dest, die een Amerikaans paspoort heeft en onlangs definitief koos voor het Amerikaans elftal, dat hij beter zijn biezen kon pakken. Je weet maar nooit of een paar Iran-sympathisanten het in hun hoofd halen om Amerikaanse doelwitten in Qatar op te zoeken.

Van der Sar: geen dreiging

Van der Sar lijkt echt totaal niet in de gaten te hebben hoe schadelijk zijn visie en commentaren zijn. Hij zegt dat Ajax uitgebreid met Dest heeft gesproken: “Over dat er geen dreiging in Qatar is en dat we voortdurend contact hebben met de ambassades. Maar zijn gevoel bleef slecht en toen hebben we met elkaar besloten dat hij lekker naar huis kon gaan.” Over dat er geen dreiging is in Qatar? Mag Dest dat alstublieft lekker zelf inschatten en beslissen?

Ajax vindt het heerlijk in Qatar

De voormalige keeper benadrukt dat de andere Ajacieden het heerlijk vinden om in het land dat schijt heeft aan mensenrechten te vertoeven. “Volgens mij heeft iedereen het hier goed naar zijn zin, met prima omstandigheden om te trainen en te spelen. De keuze is en blijft voetbaltechnisch”

Ryan Babel naar Ajax: prima voor op EK

Ryan Babel is vast blij dat hij alvast in Amsterdam kan wachten tot de Ajax selectie terugkeert. Hij wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Galatasaray. De 33-jarige aanvaller begint aan zijn derde periode bij Ajax. In de twee vorige periodes werd hij telkens landskampioen. “Ik zie het vooral als een investering in mezelf die zich later, tijdens het EK voetbal, kan uitbetalen”, verklaart hij.

Van der Sar verwacht dat Ajax verder niemand aantrekt. “Ik houd niet van wintertransfers. Je krijgt bijna nooit de speler die je wilt en de aanpassingstijd is heel kort.”

Back To Top