Skip to content

AZ-trainer Arne Slot heeft het even opgenomen voor zijn cluppie. Het stoort hem dat hier en daar wordt gesuggereerd dat het ‘logisch’ is als Calvin Stengs en Myron Boadu naar Ajax zouden gaan. Alsof er geen andere clubs bestaan of alsof er bij AZ zelf geen groeimogelijkheden zijn. Slot bijt van zich af: “Waarom moet iedereen die het even goed doet gelijk maar naar Ajax?”

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Goed toeven bij AZ in de Eredivisie

Slot begrijpt natuurlijk wel een beetje waarom sommigen aannemen dat de vervolgstap van het duo in Amsterdam ligt. “Dat is vooral mooi, omdat het betekent dat je heel goed bezig bent”, zo begint hij. Maar, zo redeneert hij, het is nu toch bij AZ Alkmaar ook prachtig vertoeven? “We staan drie punten op Ajax achter en ik snap niet waarom dat altijd gebeurd.”

Ajax pakte de meeste punten in de jaren 10

Ja, wie weet beleeft AZ een geweldige jaren 20 en worden de Alkmaarders dé te kloppen ploeg in de Nederlandse competitie? In sport, zo horen we telkens maar weer, is alles mogelijk. Ajax was wel de meest succesvolle eredivisieclub van de jaren 10. Niet alleen qua landtitels (vijf), maar ook als je alle behaalde punten bij elkaar optelt staan de Amsterdammers bovenaan. Ook maakte Ajax in het afgelopen decennium de meeste goals. PSV heeft in de jaren 10 thuis de meeste competitiewedstrijden gewonnen. ADO Den Haag bleek de meeste kaarten te pakken (668).

Donyell Malen maanden uit de running

Helaas zien we Donyell Malen na de winterstop niet meer in de Eredivisie terug. De aanvaller heeft een operatie aan zijn linkerknie ondergaan en moet nu herstellen. Dat was noodzakelijk nadat in de uitwedstrijd tegen Feyenoord het in zijn knie schoot. “Ik ga er alles aan doen om beter en sterker terug te komen”, vertelt Malen strijdlustig. De kans dat hij op tijd fit is voor het EK 2020, en dat bondscoach Ronald Koeman überhaupt interesse heeft in een speler die zo lang niet heeft gespeeld, lijkt klein.

Stengs en Boadu naar EK voetbal?

En zo keren we weer terug bij Stengs en Boadu. Want aangezien Memphis Depay Euro 2020 ook lijkt te kunnen vergeten, neemt de kans toen dat één van hen of alle twee mee zullen gaan naar de eindronde. Vallen ze daar positief op, dan zal Slot zich om heel veel meer geïnteresseerde clubs druk moeten maken dan alleen Ajax.

Back To Top