Skip to content

Ajax-keeper Andre Onana heeft van de daken geschreeuwd dat hij wel klaar is in Amsterdam en een Europees stapje hogerop wil. En het klopt ook dat hij met Ajax de afspraak heeft gemaakt dat hij deze zomer mag vertrekken, maar dan wel tegen de transfersom die ze hebben afgesproken. En dat is circa 40 miljoen euro, zo weten insiders.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfer Onana levert Ajax minder op

Het probleem is dat door de coronacrisis de transfermarkt ook op zijn gat ligt. Als ergens de vraag van daalt, in dit geval voetbalspelers, dan gaat de prijs ook omlaag. Het is kortom op dit moment onmogelijk om 40 miljoen te vangen voor Onana.

De Ajax-clubwatcher van VI weet dat de directie best een beetje wil zakken qua vraagprijs, maar dat er ook voor de Amsterdammers weinig speelruimte is. De nummer 1 van de Eredivisie dreigt dit seizoen af te koersen op een operationeel verlies en heeft dus uitgaande transfers nodig om de kas te spekken.

Geen spelersruil met Barcelona

Zijn oude club Barcelona heeft best interesse in de Kameroense sluitpost. Het probleem is dat de Catalaanse gigant denkt aan ruildeals, want ook de Spaanse kampioen wordt hard getroffen door de coronapauze. Ajax heeft niet zoveel zin in spelers ruilen en verkiest keiharde cash op de bank.

PSV keeper Zoet mogelijk naar Berlijn

Nu we het toch over keepers hebben: PSV-goalie Jeroen Zoet lijkt te kunnen tekenen bij Union Berlin. Zijn huurovereenkomst bij FC Utrecht is afgelopen en na de zomer moet hij bij PSV de concurrentie aan met Lars Unnerstall en Robbin Ruiter. Na alle perikelen van dit seizoen heeft hij misschien best trek in een buitenlands avontuur, en dan niet al te ver van huis. Zijn contract loopt in de zomer van 2021 af.

Geld is ook niet alles

Of hij in Berlijn hetzelfde salaris kan opstrijken als in Eindhoven valt te bezien. Aan de andere kant, ook van PSV-spelers zal een loonoffer worden gevraagd en deze coronatijden hebben ons hopelijk weer eens het lesje geleerd dat geld ook niet alles is. Nicolas Tagliafico heeft er dit over te zeggen wat betreft de situatie bij Ajax: “Voorlopig hoeven we geen salaris in te leveren, maar we hebben afgesproken dat we een bepaald percentage zullen afstaan als de situatie voortduurt.”

Back To Top