Skip to content

Eredivisie | Het lijkt een kwestie van tijd voordat geen enkele profclub nog kunstgras in het stadion heeft liggen. Diverse clubs ruilen momenteel de kunstsprietjes in voor natuurlijk gras, of hebben op zijn minst serieuze plannen omdat de komende maanden te doen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Kunstgras in Eredivisie verdwijnt

ADO Den Haag is momenteel druk bezig met het wegrollen van de matjes met plastic gras. Daarna wordt er gras gezaaid in het Haagse stadion en over een paar maanden ligt er dan een mooie groene grasmat. In de Eredivisie hebben VVV-Venlo, Sparta Rotterdam, FC Emmen, Heracles Almelo en PEC Zwolle nog wel kunstgras.

VVV-Venlo en PEC willen ADO volgen

VVV en PEC Zwolle hebben de ambitie om eveneens voor de start van het nieuwe voetbalseizoen (wanneer dat dan ook is, gezien de coronacrisis) natuurgras neer te leggen dan wel te laten groeien. De afgelopen zeven seizoenen speelden de Limburgers op kunstgras. “Sportief gezien is het ook belangrijk, want voetballers spelen nu eenmaal liever op echt gras. Het past ook bij de cultclub die we graag willen zijn”, zegt directeur Marco Bogers tegen De Limburger.

Problemen PEC Zwolle

PEC had het beleid dat als de club zich zou handhaven in de Eredivisie, de terugkeer naar natuurgras zou worden gemaakt. Dat handhaven is wel gelukt, maar de financiële situatie is helaas niet zo rooskleurig dat de grasambities zonder problemen kunnen worden waargemaakt. Sowieso zit het stadion van PEC Zwolle op het MAC³PARK nog op slot: de receptie, fanshop en kantoren zijn gesloten en medewerkers verrichten hun werkzaamheden thuis.

Ryan Babel weer weg bij Ajax

Over thuis gesproken, dat van Ryan Babel staat nog in Turkije, want hij speelde de afgelopen maanden weliswaar voor Ajax, maar werd gehuurd van Galatasaray. Nu de Eredivisie is afgebroken is zijn verhuurperiode ook voorbij. “Uiteindelijk is het niet geworden wat ik had gehoopt en verwacht”, erkent hij tegenover De Telegraaf. “Je bent in het voetbal nu eenmaal net zo goed als je laatste wedstrijd, dus ben ik nu opeens weer ’tien keer niks”.

Marco van Basten oneens met KNVB

En om in te haken op dat stopzetten van de competitie, daar heeft Marco van Basten nog wel een gepeperde mening over. Het bevalt hem niet dat er geen kampioen wordt aangewezen, maar dat er wel consequenties aan de ranglijst worden verbonden wat betreft de verdeling van Europese tickets.

“Als je een spelletje speelt, en je kunt dat spelletje niet afmaken, dan zijn er twee simpele opties”, zegt hij tegen het AD. “Ofwel degene die voorstaat, wint. Ofwel je besluit dat er géén winnaar is, omdat het potje niet is afgemaakt. Dan ga je toch geen rare tussenoplossing zoeken, waarbij de ene een beetje gewonnen heeft, en de ander weer niet, en de volgende een beetje verloren?”

Back To Top