Skip to content

Middenin het trainingskamp van Ajax in Qatar besloot Serginho Dest om naar Amsterdam terug te keren. De verdediger met een Amerikaans paspoort had het idee en gevoel dat zijn veiligheid in het oliestaatje niet was gegarandeerd. Een overtrokken besluit? Maakt niet uit: het was zijn besluit.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Dest verbaasd over reacties verlaten trainingskamp Ajax

Maar wat je wel een verkeerde inschatting kunt noemen is dat hij nu verbaasd is dat er zoveel ophef over kwam. Wat had hij dan verwacht? Dat iedereen zijn schouders ophaalt? Dat we allemaal denken: oké, heel normaal allemaal, laten we er verder niks over zeggen en schrijven?

Niet op gemak in Qatar

Hoe dan ook, sinds zijn terugkeer is hij gewoon gaan meetrainen met Jong Ajax en maandag speelde hij met dat team in de eerste divisie tegen Jong PSV. “Ik schrok ervan en had niet verwacht dat het zó groot nieuws zou worden, maar het is eenmaal zo”, zegt de tiener. “Ik heb aangegeven dat ik me niet op mijn gemak voelde. Ajax heeft daar begrip voor getoond en mij laten gaan.” Voor Ajax was zijn besluit niet zo fijn, want er was al genoeg kritiek neergedaald over het besluit om überhaupt Qatar op te zoeken. “Maar dat de club mij er goed bij heeft geholpen, daar ben ik dankbaar voor.”
Eredivisie nieuws Ajax, PSV, Feyenoord

Eredivisie debuut Noni Madueke PSV

Door naar een andere jonge, veelbelovende speler. Het Eindhovens Dagblad schat in dat er een behoorlijke kans is dat Noni Madueke dit weekend in het veld komt voor PSV. Madueke is 17 jaar, speelt in de spits en was met PSV meegenomen naar Qatar. Ja, ook de Brabanders overwinterden in de zandbak.

Er is een vacature voorin ontstaan bij PSV. Sam Lammers, Steven Bergwijn, Donyell Malen en Kostas Mitroglou zitten allemaal in de lappenmand. Van hen komt hoogstens Lammers in aanmerking om op korte termijn minuten te maken. Madueke is Engels en kwam 1,5 jaar geleden over van Tottenham Hotspur.

Kenneth Vermeer naar de VS

De Telegraaf meldt dat Los Angeles FC doelman Kenneth Vermeer wil aantrekken. Hij heeft daar wel oren naar en wil de opties bespreken met zijn huidige club Feyenoord. Zijn contract loopt na dit seizoen af. Statistiekje: Vermeer is de enige keeper die deze eeuw vijfmaal landskampioen werd.

Back To Top