Skip to content

Heracles raakt Cyriel Dessers, de gedeeld topscorer van het afgebroken Eredivisieseizoen, kwijt aan het Belgische Genk. De 25-jarige aanvaller heeft een contract voor vier seizoenen getekend bij de club die zevende werd in de Jupiler Pro League.
Transfer Cyriel Dessers van Heracles naar Genk | Feyenoord vernieuwt

Transfer Cyriel Dessers naar Genk

Al wekenlang waren Dessers, Heracles Almelo en Genk in onderhandeling. In de winterstop klopten SPAL en Celta de Vigo nog aan voor de man die eerder ook voor FC Utrecht en Lokeren speelde. Genk legt circa 4 miljoen euro op tafel voor zijn diensten. Da’s een mooi bedrag voor Heracles, dat vorig jaar een paar ton moest betalen aan Utrecht.

Meestal transfer voor topscorer Eredivisie

Opmerkelijk is dat het de afgelopen seizoenen erg vaak gebeurt dat de topscorer van de Eredivisie meteen na zijn glansjaar uit Nederland vertrekt. In het seizoen 2018-2019 was Luuk de Jong medetopscorer (met Dusan Tadic) en hij maakte een transfer van PSV naar Sevilla. Het jaar daarvoor schitterde Alireza Jahanbakhsh bij AZ, hij ging naar Brighton. Het seizoen daarvoor bleef Nicolai Jorgensen wel Feyenoord trouw.

En daarvoor dan? Vincent Jansen (AZ) tekende bij Tottenham Hotspur, Memphis Depay (PSV) liet zich verleiden door Manchester United, Alfred Finnbogason (Heerenveen) reisde af naar Real Sociedad, Wilfried Bony (Vitesse) probeerde het bij Swansea, Bas Dost (sc Heerenveen) ging Wolfburg versterken. Kortom, op Jorgensen na is topscorer worden van de Nederlandse competitie een springplank naar een stapje hogerop – al kun je aan dit lijstje zien dat niet elke transfer heel goed uitpakt.

Feyenoord: Petrovic assistent Dick Advocaat

Ook in trainersland komt de transfermolen op gang. Feyenoord heeft Zeljko Petrovic in het vizier om de nieuwe assistent van trainer Dick Advocaat te worden. Er wam een plekje vrij in de trainersstaf door het vertrek van Said Bakkati naar Cincinnati. Petrovic werkte bij Servië, Sunderland en FC Utrecht ook samen met de kleine generaal.

Ook nieuwe spelers en sponsor

Het Legioen kan zich ook verheugen op nieuwe spelers. Christian Conteh lijkt neer te strijken in Rotterdam. De twintigjarige aanvaller en middenvelder speelde voor St. Pauli, waar zijn contract afloopt. Bryan Linssen is ondanks zijn eerdere, mislukte gesprekken met Feyenoord ook weer een mogelijke versterking. Tot slot heeft Feyenoord de ene sponsor uit de autoindustrie vervangen door de andere: Opel rijdt weg, BMW wordt de komende twee jaar op het shirt geparkeerd.

Back To Top