Skip to content

Hier zijn wat zomerse nieuwtjes over de grote drie van de Eredivisie: Ajax, PSV en Feyenoord, in volgorde waarin ze het afgelopen seizoen besloten. Al staan de heren voetballers momenteel uiteraard nederig in de schaduw van de Oranje Leeuwinnen, die komende zondag aantreden in de finale van het WK voetbal voor vrouwen. Laten we hopen dat het een inspiratie vormt voor de eredivisieclubs – en het mannelijke Oranje – om er vanaf eind juli een puik seizoen van te maken.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Transfer Matthijs de Ligt moet meer opbrengen

Ajax bereidt zich in redelijke kalmte voor op dat seizoen, 2019-2020 dus. Vooralsnog is Matthijs de Ligt nog steeds een onderdeel van de selectie. Het leek een van de makkelijkste transfers ooit te gaan worden voor de verdediger en Ajax, want welke Europese topclub is nou niet bereid om grif in de buidel te tasten voor het megatalent? Maar dat blijkt dus vies tegen te vallen. Zo gaat het verhaal dat Juventus vooralsnog niet voldoet aan de eisen van Ajax. De Italiaanse kampioen biedt circa 65 miljoen, inclusief bonussen, terwijl Ajax denkt aan 75.

Toni Lato vervangt Angelino

Ondertussen lopen bij PSV de sterkhouders van vorig jaar wel weg. Clubtopscorer Luuk de Jong is inmiddels zijn nieuwe huis in Sevilla aan het inrichten en Angelino is eerder deze week verkocht aan Manchester City, de club waar de Eindhovenaren de linksback ook van gekocht hadden. De kampioen van Engeland lichtte de optie tot terugkoop, voor naar verluidt 12 miljoen euro. Trainer Mark van Bommel erkent dat Toni Lato van Valencia in beeld is om Angelino op te volgen.

Valencia in diepe siësta

Later deze maand speelt PSV in de voorronde van de Champions League tegen Basel. En met Valencia is het momenteel schijnbaar lastig zaken doen, want de club is nog niet aan de voorbereiding begonnen en ligt kennelijk nog in een diepe siësta. “We hebben nog maar twee weken voordat het wedstrijdseizoen echt begint. Ik erger me aan die situatie”, klaagt Van Bommel.

UPDATE: Lato is definitief naar PSV voor een huurperiode van 1 jaar. Hij haakt onmiddellijk bij de selectie aan die momenteel op trainingskamp in Zwitserland is.

Luciano Narsingh naar Feyenoord

Feyenoord zal ook wel wat nieuwelingen binnen willen hengelen, maar zit wat minder ruim bij kas dan de nummers een en twee van vorig Eredivisie seizoen. Luciano Narsingh is weg bij Swansea en kan daardoor gratis naar een andere club. Hij heeft best oren naar Feyenoord. Ondanks zijn 19 interlands zal hij daar niet als echt grote meneer binnenkomen. Hij speelde vorig jaar slechts 43 minuten voor Swansea.

Wie wordt de nieuwe aanvoerder van Feyenoord?

En wie wordt de nieuwe captain bij Feyenoord? Robin van Persie en Jordy Clasie stonden bovenaan de pikorde, maar beide zijn vertrokken. Eric Botteghin kan dan vanaf plek drie doorschuiven en de aanvoerdersband aanvaarden, maar ligt dat wel voor de hand? Wil Jaap Stam niet liever een Nederlandse aanvoerder? In dat geval is Jens Toornstra de logische kandidaat.

Back To Top