Skip to content

Tot eind augustus mogen Nederlandse clubs spelers binnenhalen of de deur uit werken. Kortom, er zitten nog tientallen transfers aan te komen – sommige zo klein dat ze de krantenkolommen niet halen, anderen zo groot dat het voorpaginawerk wordt. Wat zijn tot nu toe de grootste ingaande en uitgaande transfers van de Eredivisie?

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Frenkie de Jong onthaald bij FC Barcelona

De klapper is natuurlijk de verkoop van Frenkie de Jong, die afgelopen vrijdag door dik tienduizend man werd onthaald in het stadion van FC Barcelona. Ajax kondigde zijn verkoop in de winterstop aan, zodat het niet meer als een kakelverse transfer aanvoelt, maar dat is het toch echt: de middenvelder staat formeel sinds 1 juli onder contract van de Catalaanse grootmacht.

Kleine voorspelling: we verwachten dat De Jong in de komende jaren meer offensieve posities zal innemen. Waarom zou je zijn spelinzicht, techniek en snelle handelen verkwisten op een plek dichtbij het eigen goal? Laat hem lekker assists geven of zelf opduiken in de zestien.

Quincy Promes terug in Eredivisie

Tweede op de lijst is momenteel Quincy Promes, een ingaande deal. Hij verlaat Sevilla en strijkt neer in Amsterdam, bij Ajax, dat hem voor 15,7 miljoen euro overnam. De buitenspeler met Surinaamse roots heeft eerder in zijn loopbaan al 32 eredivisieduels gespeeld voor FC Twente en kwam ook 32 maal uit in de Eerste Divisie. Opvallend: wat de Spaanse Liga betreft staat zijn teller op 33 duels. Spoedig zal hij dus vaker in de Eredivisie hebben gespeeld dan op het tweede Nederlandse niveau of hoogste Spaanse niveau. In de Russische topcompetitie kwam hij 115 keer uit.

Bruma moet meer gaan scoren bij PSV

Bruma is de nummer drie. Nee, niet de Nederlandse verdediger, maar de Portugese aanvaller. PSV lijfde hem in en moest daar 15 miljoen euro voor neertellen. De in Guinnee-Bissau geboren Armindo Tué Na Bangna heeft 225 profduels meegemaakt en scoorde daarin slechts 35 keer. De Brabanders zullen toch een wat hoger gemiddelde verlangen van Bruma.

Luuk de Jong naar Sevilla

Razvan Marin is vierde met 12,5 miljoen euro. De Roemeense middenvelder gaat van Standard Luik naar Ajax met 64 wedstrijden in de Belgische Jupiler Pro League in de kicksen. Net wat minder dan zijn aantal duels in de Roemeense competitie: 65 voor FC Viitorul. Luuk de Jong leverde ook 12,5 miljoen op toen PSV hem verpatste aan Sevilla. De 28-jarige in Zwitserland geboren spits was 248 matches te bewonderen in de Eredivisie.

Back To Top