Skip to content

Zo tussen de interlandperiode en een nieuwe ronde op het speelschema van de Eredivisie in, valt er niet zo heel veel te melden over onze hoogste nationale voetbalcompetitie. Vandaar dat een ludieke oproep van Ajax-directeur Marc Overmars zoveel aandacht krijgt. De voormalige vleugelflitser roept Thomas Müller van Bayern München op om even met hem te bellen.

Thomas Müller welkom bij Ajax aldus Marc Overmars

Carrière Thomas Müller gaat bergafwaarts

Het lijkt een kansloze flirt, maar zoals iedereen inmiddels ook weet: in het voetbal is zo ongeveer alles mogelijk. De dertigjarige Thomas Müller is een echt kind van de Beierse Rekordmeister, was van 2010 (onder Louis van Gaal) tot en met het recente verleden een vaste waarde en heeft tien WK-doelpunten gescoord. Toch gaat het plots erg hard bergafwaarts met zijn carrière. De Duitse bondscoach Joachim Low heeft keihard, en eerlijk gezegd op een tamelijk onfatsoenlijke manier, de deur in Müllers gezicht dicht gesmeten. En ook bij Bayern krijgt hij momenteel aanzienlijk minder speeltijd. Sinds 12 augustus ontbreekt hij in de basis.

Overmars: Müller welkom bij Ajax

Overmars zal weten hoe Müller zich op de reservebank zit te verbijten. Hoe groot zijn liefde en verbondenheid met Bayern ook is, hij zal deze situatie niet nog maandenlang willen accepteren.

“Thomas Müller is wat mij betreft het DNA van Bayern. Als hij op zoek gaat naar een andere uitdaging mag hij mij bellen. Bij Ajax is hij altijd welkom”, laat Overmars daarom weten.

Geen transfer tijdens winterstop

Toch kan er ook een interne oplossing komen voor Müller. Bayern-trainer Niko Kovacs is bij de Zuid-Duitse gigant namelijk zeker niet onomstreden, ondanks een debuutseizoen waarin hij de titel en de beker pakte. Komt er een andere man voor de groep te staan, dan zou Müller zomaar weer in de basis kunnen verschijnen. Beleidsbepaler Karl-Heinz Rummenigge ziet dat ook wel in en is daarom niet van plan om mee te werken aan een transfer tijdens de winterstop.

Ajax elfde op wereldranglijst voetbal

Bayern staat momentele tweede op een lijst van wereldwijde clubs die door de statistische website 538 is samengesteld. De grote man achter die site wist bij diverse Amerikaanse verkiezingen feilloos de uitkomst per staat te voorspellen. Man City is volgens de lijst de beste club ter wereld en Ajax staat, als hoogst genoteerde Nederlandse representant, op plek elf.

Back To Top