Skip to content

‘Superjanuari’ is losgebarsten en de eerste maand van 2021 kan de eredivisie flink door elkaar schudden. In de eerste speelronde van het nieuwe kalenderjaar speelden Ajax en PSV gelijk (2-2) en pikte Feyenoord drie punten op tegen het Rotterdamse broertje Sparta (0-2).

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Druk bovenaan de Eredivisie

Het gevolg is dat het na vijftien speelronden dringen is aan de top van de Nederlandse competitie. Ajax heeft 35 punten, PSV 34 en Feyenoord 32. Eigenlijk hebben de Amsterdammers door hun uitmuntende doelsaldo een bonuspuntje. Vitesse staat er overigens ook nog prima voor, met eveneens 32 punten.

Ajax – PSV eindigt in 2-2

PSV dacht in de topper in de Johan Cruijff Arena na 20 minuten op rozen te zitten, nadat Donyell Malen en Eran Zahavi elkaar tweemaal feilloos wisten te vinden en de Israëlische spits tweemaal het net vond. De Brabantse gasten slaagden erin om Ajax vast te zetten op de eigen helft en om met gecontroleerde druk de passlijnen van de Amsterdammers te blokkeren. Met andere woorden, Ajax wist zijn aanvallende krachten niet te bereiken.

Eredivisie uitslagen: Ajax en PSV spelen gelijk, Feyenoord sluit aan

Ajax knokt zich terug in de wedstrijd

Ajax bleef echter aandringen en begon toch gaatjes te vinden, vooral na het inbrengen van aankoop Sebastien Haller. De duurste eredivisiespeler ooit scoorde uit buitenspelpositie (afgekeurd) en leverde later een assist aan Antony, die met zijn gebleekte haardos makkelijk te spotten was.

Al met al loste PSV meer schoten, off target en on target, af dan de thuisploeg, maar de kansen van Ajax waren in zijn totaliteit groter. Ten Hag oordeelde: “Het werd veel te hectisch en we waren erg slordig. Maar onder aanvoering van Nicolas Tagliafico en Dusan Tadic knokten we ons terug in de wedstrijd.”

Tactiek Roger Schmidt

PSV-trainer Roger Schmidt haalde in de laatste 20 minuten twee aanvallers het veld af, ten faveure van twee middenvelders. “Ik wilde meer stabiliteit in mijn elftal krijgen. Volgens mij lukte dat aardig, want in de slotfase kregen wij meer kansen dan Ajax”, oordeelde de Duitse oefenmeester.