Skip to content

Op 27 september is de release van de voetbalgame FIFA, al decennia een van de populairste sportgames ter wereld voor PS4, XBox One en PC. In Fifa 2020 is een top 100 van ‘s werelds beste spelers opgesteld en daarin komt één voetballer voor die zijn dagelijks brood verdient in de Eredivisie.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Eredivisie speler in top 100 FIFA 20

Welke speler dat dan is? Denk daar maar over na terwijl we nog wat andere wetenswaardigheden melden over het door EA Games ontwikkelde spel. De spelers worden door de makers op allerlei onderdelen beoordeeld en zo rolt er een totaalscore uit. Niet verrassend is Lionel Messi (FC Barcelona) de speler met de hoogste score: 94 (met 100 als maximum). Cristiano Ronaldo is natuurlijk ook binnen de wereld van Fifa zijn grote concurrent en scoort 93.

Virgil van Dijk in top 10 voetbalgame

Daarna volgen de Belgen Kevin De Bruyne en Eden Hazard met 91 punten, maar dat ook Jan Oblak die score behaalt is toch wel een verrassing. De supersterfactor ontbreekt toch een beetje bij de Slowaakse doelman van Atletico Madrid. Daarna komt de lichting met 90 punten: Marc-André ter Stegen, Luka Modric, Mohamed Salah en Virgil van Dijk. De top 100 telt nog twee andere landgenoten, namelijk Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt (85 punten).

Ajacied Hakim Ziyech in top 100 FIFA 2020

En, denk je al te weten welke Eredivisiespeler zich bij het elitegezelschap heeft gevoegd? Hij heeft ook 85 punten, speelt voor Ajax en krijgt in zijn geboorteplaats Dronten misschien een standbeeld. We hebben het over Hakim Ziyech. Hij weet van zijn eredivisiecollega’s Dusan Tadic (Ajax), Daley Blind (Ajax), Steven Bergwijn (PSV), Quincy Promes (Ajax), Nicolas Tagliafico (Ajax) en Andre Onana (Ajax) voor te blijven. Een beetje lullig voor Jens Craenmehr is dat hij het laagste cijfer krijgt. De keeper van VVV moet het doen met 54 punten.

Calvin Stengs er volgend jaar ook bij?

Volgend jaar rond deze tijd staat Calving Stengs vermoedelijk ook tussen dit rijtje smaakmakers van de Eredivisie. Wie weet komt Oranje zelfs snel in beeld. De 20-jarige aanvaller van AZ Alkmaar weet echter ook dat hij eerst zijn goede vorm over een wat langere periode moet zien op te rekken. “In tegenstelling tot veel andere spelers heb ik zelden voor vertegenwoordigende elftallen gespeeld. Ik ben een laatbloeier, dit zijn de eerste kwalificatieduels die ik meemaak”, zegt hij.

Top 10 spelers ratings FIFA 20

1. Messi – 94
2. Ronaldo – 93
3. Neymar – 92
4. Hazard – 91
5. De Bruyne – 91
6. Oblak – 91
7. Van Dijk – 90
8. Salah – 90
9. Modric – 90
10. Ter Stegen – 90

Zie hier de top 100: FIFA20 player ratings

Back To Top