Skip to content

Na vijf speelronden staat Ajax trots bovenaan de ranglijst van de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen vijf keer op rij en zijn de enige club die nog geen puntverlies hebben geleden. Feyenoord staat tweede met dertien punten, AZ heeft ook dat aantal, maar dan een iets minder doelsaldo.

Beste competitiestart Ajax in 20 jaar

Ajax rekende eenvoudig af met SC Cambuur: 4-0. Twee goals kwamen voor rekening van aanwinst Steven Bergwijn, die de ballen wel erg makkelijk in het netje legt. De voormalige speler van Tottenham Hotspur en daarvoor PSV (bij die club forceerde hij twee jaar geleden een vertrek) heeft in vijf eredivisieduels zes goals gemaakt. Henk Groot, Patrick Kluivert en Luis Suarez scoorden ook in hun eerste vijf Eredivisiewedstrijden voor Ajax minstens zesmaal. Da’s nogal een lijstje.

Afronden specialiteit Steven Bergwijn

“Ik heb de laatste jaren veel aan het afronden gewerkt”, zei de goalgetter na afloop. “En ik denk dat dit een van mijn specialiteiten is.” Zijn treffers dragen bij aan de beste competitiestart van Ajax sinds 2002. Vooral in de jaren onder Frank de Boer werden in het begin de nodige punten gedropt, waarna dan na de winterstop de inhaalrace begon.

Henk de Jong blij dat Ajax uit erop zit

“Het is hier, hoe gek het ook klinkt, zaak om zo weinig mogelijk tegendoelpunten te krijgen. Een compliment aan mijn boys, hoe ze verdedigd hebben. Ze hebben het goed gedaan, maar ik vind er niks aan”, aldus SC Cambuur trainer Henk de Jong tegenover ESPN.

“Het is eigenlijk geheel tegen onze natuur in hoe we vandaag gespeeld hebben. Maar goed, het is klaar. 4-0, dat moeten anderen eerst nog maar doen. Wij hebben hem in ieder geval gehad en daar ben ik wel blij om.” Vorig jaar werd het in Arena 9-0.

Veel doelpunten Go Ahead – Feyenoord

Feyenoord won in een doelpuntrijke uitwedstrijd van Go Ahead Eagles. De Deventenaren hadden na dertien minuten al 2-0 op het scorebord gezet, maar bij rust was het alweer gelijk en na rust liep Feyenoord uit naar 2-4. In de slotfase kwam toch nog de 3-4. Genoeg vermaak dus op De Adelaarshorst, en ondertussen heeft Feyenoords nieuwe spits Danilo er ook alweer vijf gemaakt, in slechts 387 minuten eredivisievoetbal. In het  topscorer Eredivisie lijstje staat de Braziliaan momenteel op de vierde plaats.

Eerste verlies PSV in Eredivisie

PSV dropte na vier zeges op rij voor de eerste keer punten. FC Twente won in De Grolsch Veste met 2-1 en de basis van die overwinning werd in de eerste helft gelegd. Toen deelde Twente de lakens uit in eigen huis. Na rust maakte PSV aanspraak op minstens een puntje, maar die kwam dus niet.

Van Nistelrooij baalt

“Op het moment dat je zo begint aan een wedstrijd, je mannetje niet staat als team en niet uitvoert wat je met elkaar afspreekt, gooi je de wedstrijd weg in de eerste helft”, mopperde PSV-trainer Ruud van Nistelrooij.

In het speelschema Eredivisie check je alle uitslagen van speelronde 5 en meer.

Back To Top