Skip to content

Zaterdag om 20:00 uur speelt FC Twente in Enschede tegen Vitesse. De thuisploeg staat achtste in de Eredivisie en heeft uit 27 speelronden 37 punten, goed voor plek acht. Vitesse staat vierde met 52 punten, met drie punten minder dan AZ en Feyenoord. Kortom, plek twee is een haalbaar doel voor de Gelderlanders.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Twente – Vitesse Eredivisie zaterdag

Vitesse heeft een fraai track record tegen de Tukkers opgebouwd in de afgelopen seizoenen. Vitesse won vier van de vorige zes onderlinge duels en verloor eenmaal. Het totale doelsaldo van die ontmoetingen is 4-13. Thuis deed FC Twente het wel wat beter met twee zeges en tweemaal gelijk, de vorige zes keren dat de Arnhemse club op bezoek kwam (saldo 8-9).

Lastig programma nog voor FC Twente

FC Twente heeft in de laatste zes competitieduels zeven punten gehaald en dreigt terug te vallen naar de grauwe middenmoot. Het gaat de laatste tijd vooral thuis in de Grolsch Veste mis, want de laatste zes thuisduels van het Twente leverden maar drie punten op (doelsaldo 4-5). Plek acht zou wel genoeg zijn om de play-offs voor Europees voetbal te halen. Maar het Eredivisie programma is niet eenvoudig voor FC Twente, want in de laatste zeven speelronden treffen de Tukkers nog de directe concurrenten FC Utrecht, Fortuna Sittard, sc Heerenveen en Heracles.

Is Vitesse goalie Pasveer aan geweldig seizoen bezig?

Opvallend aan de werkelijke cijfers van Vitesse in verhouding met de kwaliteit van de kansen voor en tegen, is dat de Gelderlanders het voortreffelijk doen qua goals tegen. Want in het echt moest de Vitesse-keeper 27 in het net vissen, maar de expected goals tegen is 36.

Het kan twee dingen betekenen: of goalie Remko Pasveer is aan een geweldig seizoen bezig, waarin hij erg vaak ballen pakt, die een grote kans hadden om erin te gaan. Of er is simpelweg sprake van statistische variatie en op de lange duur, ook al is de competitie bijna klaar, gaan de echte cijfers en xg naar elkaar groeien. Stel dat optie 1 het geval is, dan is het wel wat zuur voor Pasveer (37 jaar), dat hij nooit voor Oranje wordt geselecteerd.

Voorspelling FC Twente – Vitesse

FC Twente noteert bij Toto 2.75 voor de winst, gelijkspel 3.45 en Vitesse 2.50. Gezien Twentes problemen thuis en Vitesses overperformance op goals tegen tippen we winst van Vitesse en beide teams scoren @4.50.

Back To Top