Skip to content

Na twee speelronden zijn er in de Eredivisie slechts drie clubs zonder puntverlies: Feyenoord, PSV en sc Heerenveen. Landskampioen Ajax maakte uit tegen FC Twente een ongeïnspireerde indruk en speelde 1-1 gelijk.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Superstart seizoen Feyenoord

Voor Feyenoord had het seizoen amper beter kunnen beginnen. Niet alleen worden Europees mooie resultaten geboekt, en is de groepsfase van de nieuwe Conference League zo goed als bereikt, ook hebben de Rotterdammers binnenlands nog geen tegentreffer moeten dulden. Promovendus Go Ahead Eagles moest er met 2-0 aan geloven.

Na het vertrek van Steven Berghuis, regelmatig clubtopscorer bij Feyenoord de afgelopen jaren, was het de vraag wie de goals zou maken. Maar vooralsnog gaat het prima met Bryan Linssen in de punt van de aanval. Hij is nu trouwens van alle Eredivisiespelers van dit moment de Eredivisie topscorer met 98 goals, 1 meer dan Dusan Tadic.

PSV – Cambuur 4-1

PSV zat tegen een andere promovendus, SC Cambuur, al snel op rozen. Na 20 minuten stond er door goals van Davy Pröpper en Eran Zahavi 2-0 op de borden. Daarna kabbelde de match voort, tot PSV in het laatste half uur toch nog even het gaspedaal indrukte en daarin 15 schoten loste. Toch was het Cambuur die in die opwindende fase het eerst toesloeg, 3-1, waarna in de slotfase Olivier Boscagli de 4-1 aantekende.

Teleurstellend Ajax

Ajax worstelde zich in Enschede naar een punt. In de eerste 30 minuten gebeurde er bijna niets noemenswaardigs, waarna Ajax in het middendeel van de pot wel aandrang maar niet wist te domineren, en FC Twente in het laatste half uur meer had verdiend dan de late gelijkmaker van Robin Pröpper (broer van Davy).

“De kansen die we creëerden waren minimaal”, mopperde Ajax-trainer Erik ten Hag. “Dat lag aan het tempo, zeker in de eerste helft. Je moet investeren om een resultaat te halen. Dat hebben we vandaag niet gedaan.”

Uitslagen speelronde 2

NEC 2-0 PEC Zwolle
sc Heerenveen 3-2 RKC Waalwijk
Sparta Rotterdam 1-1 Heracles Almelo
PSV 4-1 SC Cambuur
FC Groningen 0-0 FC Utrecht
FC Twente 1-1 Ajax
Feyenoord 2-0 Go Ahead Eagles
Vitesse 0-3 Willem II

Back To Top