Skip to content

PSV – Galatasaray | Vandaag om 21:00 uur begint PSV aan het tweeluik tegen Galatasaray in de voorronde van de Champions League. Het is de tweede kwalificatieronde, wat betekent dat er hierna nog twee rondes volgen voordat de groepsfase van het miljoenenbal wordt bereikt.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

PSV – Galatasaray voorronde Champions League

Het is kortom een erg lange en hobbelige weg richting het Champions League paradijs. Maar het is voor beide ploegen wel bittere noodzaak om in dat financiële walhalla terecht te komen. Want PSV dreigt de aansluiting in Nederland te missen bij Ajax, en Galatasaray is zoals altijd verwikkeld in een heftige binnenlandse strijd met Besiktas (de landskampioen) en Fenerbahce.

De wissels van Roger Schmidt

PSV kwam vorig seizoen liefst 16 punten te kort om Eredivisie kampioen te worden. Het beeld dat blijft hangen van het debuutjaar van trainer Roger Schmidt is dat hij het hele seizoen door enorm druk was met wisselen. Het lijkt wel alsof de coronaregels (vijf wissels in plaats van drie) speciaal voor hem waren gemaakt: telkens stond-ie weer aan de zijlijn om handjes te geven.

Selectie PSV – Galatasaray

PSV treedt in het Eindhovense Philips-stadion zeker niet in de best denkbare formatie aan. Oranje-internationals Donyell Malen en Denzel Dumfries zullen ontbreken. Ze krijgen nog wat langer rust vanwege de EK-verplichtingen. Ook verwacht Schmidt dat ze spoedig een transfer maken en dan zijn eventuele blessures ongewenst.

Marco van Ginkel aanvoerder

De aanvoerdersband zal worden gedragen door Marco van Ginkel, die na meerdere huurperiodes nu ook echt een werknemer van PSV is. De van Twente overgenomen Joël Drommel zal onder de lat staan. Davy Pröpper, André Ramalho en Phillipp Mwene zijn de andere nieuwe namen, en wie weet begint Mohamed Ihattaren aan een nieuw hoofdstuk bij de Brabantse club. Hij ligt regelmatig in de clinch met Schmidt, maar deed wel volop mee aan de oefencampagne.

Selectie Galatasaray

‘Gala’ is met 23 man afgereisd naar Nederland en er zitten toch echt dikke namen tussen: Radamel Falcao, Arda Turan, Fernando Muslera, Sofiane Feghouli en Ryan Babel, die de zomerbreak benutte om een rapsingle uit te brengen. Vanwege positieve coronatesten ontbreken DeAndre Yedlin en Emre Akbaba.

Live PSV – Galatasaray kijken

Het stadion zal gevuld zijn met dik 20.000 man. Je kunt de voetbalwedstrijd live op tv kijken bij RTL 7, dat de Champions League-uitzendrechten heeft overgenomen van SBS6.

Back To Top