Skip to content

Vandaag om 21:00 uur speelt Feyenoord in de tweede voorronde van de Conference League tegen FC Drita. Het is de eerste officiële wedstrijd van de nieuwe trainer Arne Slot en tevens de eerste keer dat deze competitie wordt georganiseerd door de UEFA.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Drita – Feyenoord Conference League

Volgens Feyenoord zelf valt de Conference League niet onder ‘Europees voetbal’. Want toen de vorige trainer Dick Advocaat afzwaaide kreeg hij geen bonus uitgekeerd voor het winnen van de play-offs in de Eredivisie, waarmee toegang tot de Conference League werd verkregen. Die bonus was, zo stond in het contract, alleen bedoeld voor het halen van ‘Europees voetbal’, waarmee werd bedoeld: Champions League of Europa League.

Ook Arne Slot gaat het anders doen

Enfin, Slot heeft de boel inmiddels overgenomen en heeft beloofd het helemaal anders te gaan doen in Rotterdam. Meer en hoger druk zetten, meer aanvallen – u kent het riedeltje wel. Zo kwam Jaap Stam jaren geleden ook binnen bij Feyenoord. Zo kwam Mark van Bommel jaren geleden ook binnen bij PSV. Leuke praatjes, maar als de spelers het niet kunnen uitvoeren, dan komt het als een boemerang terug in je gezicht.

Oppassen voor Drita?

Heeft de ploeg inmiddels een goed beeld van het Kosovaarse Drita? Feyenoorder Jens Toornstra doet zijn best om er wat van te maken: “Drita heeft een ploeg die probeert te voetballen, maar die ook gevaarlijk kan worden in de tegenaanval”. Aha. En Slot voegt toe: “Ze spelen verzorgd voetbal, maar zetten niet al te hoog druk. Hun buitenspelers zijn zeer gevaarlijk, zeker op de counter.”

De basiself van Feyenoord tegen Drita

In het Fadil Vokrri Stadium zullen 3.500 man worden toegelaten. Het Algemeen Dagblad meent dat dit de basiself van Feyenoord wordt: Bijlow; Pedersen, Fer, Senesi, Malacia; Til, Toornstra, Kokcu; Linssen, Bozenik, Sinisterra. Geen plek dus voor bijvoorbeeld Achraf El Bouchataoui (privé-omstandigheden) en Alireza Jahanbakhsh (nog niet speelgerechtigd).

De winnaar van dit tweeluik treft in de derde voorronde FC Luzern uit Zwitserland. Daarna komt nog een play-off die beslist of de groepsfase wordt behaald. De wedstrijd van vanavond kun je live kijken op ESPN vanaf 21.00 uur.

Wedden op Drita – Feyenoord

Drita staat bij de bookmakers op 7.50 om de wedstrijd te winnen, gelijkspel op 5.00 en Feyenoord noteert 1.35 voor de winst. Verwacht je dat de Rotterdammers “op zijn Slots’ veel gaan scoren? Over 2,5 goals voor Feyenoord noteert 2.33.

Back To Top