Skip to content

In voorbereiding op een nieuw seizoen van de Eredivisie trekken de profclubs door het land om oefenwedstrijden te spelen. En een deel gaat ook de grens over om in vorm te raken en aan de teamgeest te kweken tegen buitenlandse tegenstanders. Hier is een overzichtje.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Oefenwedstrijden Ajax

Ajax heeft al enkele duels achter de rug en begint met duels tegen amateurclubs. Goed voor het zelfvertrouwen, leuk voor de aanhang van de kleine clubs, voor wie het meteen dé match van het jaar is. Eerst werd Koninklijke HFC opgerold met 6-0, daarna wist Quick ‘20 zowaar een nederlaag te voorkomen: 1-1.

De zwaarte van de opponenten wordt mooi opgebouwd bij Ajax, want hierna komen nog Paderborn op 10 juli, Anderlecht op 16 juli en als klapstuk Bayern München op 24 juli. Al die potjes zijn uit. Je kunt alle wedstrijden van Ajax live op tv kijken bij Ziggo.

Oefenwedstrijden PSV

PSV heeft Molenbeek en Delbrücker SC al een flinke draai om de oren gegeven. De oefencampagne is op 10 juli uit tegen VfL Osnabrück verder gegaan en op 14 juli komen de Grieken van PAOK Saloniki naar Eindhoven.

Oefenwedstrijden Feyenoord in de Kuip

Feyenoord vond het klaarblijkelijk niet nodig om Rotterdam te verlaten en speelt zesmaal in de Kuip. AA Gent, AEK Athene en FC Zurich zijn al te gast geweest en op 17 juli is Werder Bremen aan de beurt. Daarna komen PAOK Saloniki op 25 juli en ADO Den Haag op 1 augustus.

Oefenwedstrijden AZ

AZ wisselt het mooi af met tweemaal thuis, tweemaal uit en dan weer tweemaal in Alkmaar. NEC en Top Oss waren reeds te gast, nu moeten de spelers de bus in voor RC Genk op 14 juli en RB Leipzig op 17 juli. Ofi Kreta is op 28 juli in Noord-Holland te bewonderen en Real Sociedad op 31 juli. Tegen die ploeg speelde AZ overigens afgelopen seizoen in de Europa League.

Oefenduels Vitesse

Vitesse doet het net even anders: de Arnhemmers oefenden tegen het Kroatische Lokomotiva Zagreb en het Deense FC Nordsjælland, al zijn er nu nog wel twee duels met Duitse ploegen op komst: Schalke op 16 juli (uit) en Bochum op 29 juli (thuis).

Door pandemie dichter bij huis

Exotische oorden worden nu dus, vanwege de pandemie, door de Eredivisie clubs niet aangedaan. De resorts in Dubai en Qatar waren sowieso voorbehouden aan de Nederlandse topclubs, maar de verenigingen daaronder kozen graag Spanje of Portugal als toevluchtsoord. Nu zijn er dus vooral Nederlandse, Belgische, Duitse en Griekse oefenpartners gekozen.

Back To Top