Skip to content

Ajax heeft na drie speelronden in de Eredivisie de maximale negen punten in de tas. De Amsterdamse landskampioen won zondag van Sparta met 0-1. Feyenoord ging met dezelfde uitslag aan de haal met drie punten in Waalwijk tegen RKC.

PSV kwam niet in actie, want vanwege de Europese verplichtingen later in de week is de match van de Brabanders verplaatst.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 22-23

Eredivisie stand na speelronde 3

Die Europese duels zaten ook in de weg bij de geplande wedstrijden van FC Twente en AZ. Daarom waren er dit weekend maar zes wedstrijden, daar waar de fans er negen hadden verwacht. Het leidt tot een nu al scheve Eredivisie stand, waarop dus zes ploegen nog maar tweemaal in actie kwamen en de rest al driemaal.

Bergwijn scoort voor Ajax tegen Sparta

Ajax won tegen de verhoudingen in van Sparta. In de 37e minuut maakte Steven Bergwijn de enige goal van het treffen. Dat was de bekroning van een fase waarin Ajax het ene na het andere schot loste. Tussen de 20 en 37e minuut gebeurde dat zeven keer. Maar een hoop inzetten waren onzuiver, wat deels ermee samenhangt dat de Spartanen afdwongen dat vanaf ongunstige posities werd afgevuurd. Al met al had Sparta meer echte doelpogingen dan de gasten: vijf om drie.

Antony wil naar Manchester United

Spits Antony ontbrak bij Ajax en dat heeft te maken met het aanbod vanuit Manchester United voor de Braziliaan. Naar verluidt heeft Ajax een bod van ongeveer 80 miljoen afgewezen. Daar lijkt Antony niet happy mee.

Ajax-trainer Alfred Schreuder legde uit: “Ik ben heel duidelijk geweest dat ik alleen spelers wil die voor Ajax willen spelen.” En gezien hij de indruk had dat de aanvaller er niet helemaal honderd procent mentaal klaar voor was, liet hij hem op de bank.

Ook gaat hij doen wat hij kan om een verkoop te dwarsbomen: “We hebben al vijf of zes basisspelers verkocht en niet de minsten.”

Uitslagen derde speelronde Eredivisie

Vitesse 0 – 4 sc Heerenveen
Fortuna Sittard 1 – 4 SC Cambuur
FC Emmen 3 – 2 FC Utrecht
FC Groningen 1 – 0 Go Ahead Eagles
Sparta Rotterdam 0 – 1 Ajax
RKC Waalwijk 0 – 1 Feyenoord

Back To Top