Skip to content

Dat was een ‘fun ride’: Feyenoord bleef 26 speelronden op rij ongeslagen in de Nederlandse eredivisie. Maar Vitesse maakte dit weekend een eind aan die reeks en won met 1-0. PSV en Ajax raapten ook drie punten op.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Kanttekeningen bij imposante reeks Feyenoord

Tijdens die toch best imposante reeks werden hier en daar kanttekeningen geplaatst over de kwaliteit van de tegenstanders van de Rotterdammers. En dat erg vaak het spel niet om aan te zien was, of de gelijkmaker in blessuretijd viel, of de nederlaag onterecht was afgewend. In dat licht is het wrang dat Feyenoord uit tegen Vitesse, toch de nummer drie, best aardig voor de dag kwam en bijvoorbeeld twee keer meer schoten afloste, twaalf om 24.

Dick Advocaat doodziek van nederlaag

Anderzijds had het de 1-0 wel helemaal aan zichzelf te wijten. In de 40e minuut wist Loïs Openda de veelgeprezen Marcos Senesi makkelijk af te schudden, waarna een tikkie op Oussama Darfalou genoeg bleek. Daarna drong Feyenoord aan en liet spits Nicolai Jorgensen eindelijk glimpen zien van de man die drie jaar terug zo productief was, maar Vitesse stak overal net op tijd een voetje voor. “Ik ben er doodziek van”, zei Feyenoord-trainer Dick Advocaat. “Maar ik kan de jongens ook weinig verwijten als je met zoveel inzet voetbalt, tegen een vervelende ploeg om tegen te spelen.”

Huntelaar scoort voor Ajax

Ajax versloeg ADO Den Haag uit met 2-4 en had zijn kwartet al voltooid na 32 minuten. Twee goals kwamen van good old Klaas Jan Huntelaar, die de hele 90 minuten in het veld bleef, voor het eerst dit seizoen. Hij heeft na 295 minuten speeltijd zes goals gemaakt, stiekem een enorm goed moyenne van een goal per uur.

PSV verbaast weer

PSV zette RKC met 1-4 opzij en weer wist de ploeg te verbazen. Want was het voorheen vaak zo dat de eerste helft veel overtuigender was dan de tweede, nu was het toch meer andersom. RKC kwam in de eerste helft, vooral in het eerste half uur, nog best mee maar na rust had PSV de touwtjes stevig in handen en kwam het tot zeven schoten tussen de palen. Ook was PSV-trainer Roger Schmidt veel conservatiever in zijn wisselbeleid: pas na 67 minuten gingen er twee vanaf en hij wachtte tot vlak voor tijd met de drie andere wissels.

“Voor mij was het wel attractief”, zo wimpelde Schmidt de suggestie weg dat zijn mannen een beetje met de rem erop speelden. “We maken uiteindelijk vier goede goals en in de tweede helft waren we goed in balbezit.”