Skip to content

In het weekend werd Ronald Koeman in Barcelona gespot en daarna ging het snel: vandaag om 18.00 uur wordt de (ex)bondscoach van Oranje als nieuwe trainer van de Spaanse gigant gepresenteerd. Na de 8-2 afstraffing van FC Barcelona door Bayern München in de Champions League werd Quique Setién op straat geparkeerd, zodat een vacature ontstond.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Koeman nieuwe trainer FC Barcelona na EK

Begin 2020 was het precies hetzelfde, na het ontslag van Ernesto Valverde. Ook toen was Koeman nadrukkelijk in beeld, maar de Zaandammer wilde toen zijn contract bij de KNVB respecteren. Die verbintenis bevatte de clausule dat Koeman weg zou mogen gaan als Barcelona zich zou melden – maar dan wel na het Europees kampioenschap 2020. Je kunt er over kissebissen of we nu ‘na’ Euro 2020 zijn: het EK voetbal vond vanwege de coronacrisis niet plaats, maar normaliter zou het toernooi in juli 2020 zijn afgerond.

Donny van de Beek naar Barca?

De doorgaans goed geïnformeerde journalist Nicoló Schira meldt dat Koeman van plan is om Donny van de Beek bij Ajax op te halen. Komt er een nieuwe Nederlandse enclave in Catalonië? Frenkie de Jong was in zijn debuutjaar al een vaste waarde op het middenveld van Barcelona, Patrick Kluivert is hoofd jeugdopleiding, Ludovit Reis komt uit voor Barcelona B. Volgens Schira is de club reeds in gesprek met Van der Beeks zaakwaarnemer Guido Albers. Volgens Voetbal International wil Koeman een landgenoot als assistent: Alfred Schreuder, tot voor kort trainer van 1899 Hoffenheim.

Ronald Koeman nieuwe trainer FC Barcelona | Donny van de Beek mee?

Machtsstrijd Barcelona

Ondertussen woedt er in en rond FC Barcelona een strijd om de macht. Voorzitter Josep Bartomeu moet in het voorjaar van 2021 proberen om via de presidentsverkiezingen op zijn troon te blijven zitten, maar de kans lijkt groot dat zijn concurrenten Victor Font of Joan Laporta hem verdringen. Font heeft al gezegd dat hij Ronald Koeman als trainer niet ziet zitten. Zijn droomkandidaat is Xavi, ook al een ex-speler van Barca.

Kan Ronald Koeman Barca redden?

De grote vraag is natuurlijk of Koeman in staat zal zijn om FC Barcelona te redden. Het is duidelijk dat er een grote bezem door de selectie moet en wie weet wordt zelfs Lionel Messi niet gespaard. De Argentijn is 33 jaar en is zeker niet de enige oudgediende. Ook Gerard Piqué (33), Jordi Alba (31), Sergio Busquets (32), Ivan Rakitic (32), Arturo Vidal (33) en Luis Suárez (33) gaan de kar ook niet meer jarenlang trekken, terwijl de komst van Antoine Griezmann geen groot succes is tot nu toe en de Fransman toch ook al 29 jaar is.

Back To Top