Skip to content

Oefenwedstrijden zijn totaal onbelangrijk; winst of verlies, zwak of groots spel, het maakt natuurlijk allemaal weinig uit. Maar als je, zoals AZ, vier van de vijf friendly’s verliest, dan gaat het toch wel een beetje knagen. De trainer zal zich afvragen of hij de boel radicaal moet omgooien, fans gaan voor het seizoen goed en wel is begonnen al morren en zaniken.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Echte wedstrijden AZ Alkmaar starten binnenkort

De Alkmaarse club begon aan zijn oefencampagne met een overwinning op Lille OSC (2-1), daarna werd verloren van KRC Genk (0-1), FC Utrecht (1-0), PEC Zwolle (0-1) en gisteren  van AS Monaco met 0-2. Over twee weken begint voor AZ Alkmaar het echte werk. Dan staat in de voorronde van de Champions League de confrontatie tegen Viktoria Plzen op het programma.

Laatste test tegen Fortuna en ADO

Wie gaat de goals maken in het door blessures gehavende AZ? In vier van de vijf oefenwedstrijden kwam de nummer twee van het vorige eredivisieseizoen niet tot scoren. En dat terwijl de ploeg vorig seizoen zo’n gevreesd aanvalstrio had. Donderdag komt Fortuna Sittard naar het nog niet helemaal afgebouwde AFAS-stadion (er zit nog geen dak op). 29 augustus wordt er in Den Haag geoefend tegen ADO en dat wordt de laatste test voor AZ.

AZ Alkmaar blijft maar oefenwedstrijden verliezen

Oefenwedstrijden AZ verlopen stroef

Tegen Monaco speelden bijna alle vertrouwde namen van het vorige seizoen. De enige sleutelspeler die ontbrak was Calvin Stengs, die werd vervangen door Albert Gudmundsson. Myron Boadu miste een deel van de voorbereiding, maar speelde inmiddels zijn tweede oefenpot. Keeper Marco Bizot stond ook weer onder de lat.

Maar het loopt dus behoorlijk stroef en al met al heeft AZ in die vijf matches nog geen enkele veldgoal gemaakt (en ook heeft nog geen aanvaller gescoord). Zakaria Aboukhlal leek tegen Monaco die ban te doorbreken, maar de voor Boadu ingevallen 20-jarige Rotterdammer (opgeleid bij PSV) trof het net toen hij buitenspel stond.

Komend Eredivisie seizoen test voor selectie

Dus is het nu maar hopen op een spoedige terugkeer van Stengs. “Calvin is wel een speler die, met zijn basisniveau, zonder een goede voorbereiding verrassende en beslissende dingen kan doen in het veld”, zo hoopt Slot. En wat verwacht hij van het nieuwe eredivisieseizoen? “We hebben in het afgelopen seizoen de gelukkige omstandigheid gehad dat we bijna constant met dezelfde elf konden spelen. Komend seizoen zou, mede door corona, de breedte van onze selectie getest kunnen worden.”

Back To Top