Skip to content

Komend seizoen zul je plots diverse Eredivisieclubs met het logo van Toto zien spelen. De gokboer heeft inmiddels met negen clubs een deal gesloten en er lijken er meer op komst. Het gaat vooralsnog om Sparta, Willem II, FC Utrecht, FC Groningen, sc Heerenveen, ADO Den Haag, FC Twente, RKC Waalwijk en Feyenoord.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Sportweddenschappen in Nederland

Toto is een aanbieder van sportweddenschappen. En gelijk ook de enige in Nederland die dat mag doen. Waarom? Ja, daar vraag je ons wat. In pakweg Engeland struikel je op straat over de bookmakers en kan je probleemloos een winkeltje bezoeken om wat in te zetten op voetbal, tennis, darts, Formule 1, paardenrennen etcetera.

Ethiek?

Ook in België zijn er meerdere internationale wedkantoren toegelaten. Maar in Nederland – toch het land van het allereerste homohuwelijk, legale prostitutie, coffeeshops – heerst er op gokgebied een verbijsterende preutsheid. Wedden is in de ogen van onze politici zo enorm verkeerd, zo enorm gevaarlijk en zo enorm ontwrichtend voor individu en maatschappij dat je het eigenlijk niet mag doen, maar oké vooruit, als je het toch wil doen, dan alleen bij een bookmaker van de overheid. Toto dus. Zodat de overheid er maximaal winst op maakt. Over ethiek gesproken…

Reclame Toto op mouw Eredivisieclubs

Goed, Toto gaat zijn monopoliepositie dus verder misbruiken door een hoop reclame te maken. Want de gokmarkt zal uiteindelijk ook in Nederland zich moeten openstellen voor andere, en buitenlandse, aanbieders. Dus Toto wapent zich alvast tegen de toekomstige concurrentie. En daarom zullen er reclames op de mouw van diverse clubs verschijnen.

Feyenoord, Heerenveen en Sparta dolblij

De clubs vinden het natuurlijk prachtig. “Met dit mouwsponsorschap, dat behoort tot onze grootste sponsorcontracten, zetten we een belangrijke stap vooruit in de ambities die we voor aankomend seizoen en de periode daarna hebben”, jubelt Feyenoord. “Met TOTO hebben we in ons jubileumjaar een sponsor van naam aan de club weten te binden. Samen gaan we voor een win-winsituatie”, juicht sc Heerenveen.

“Met TOTO verwelkomen wij een nieuwe partner in ons hoogste segment. De uitstraling van een organisatie als TOTO zorgt voor een goede match met onze club en wij kijken reikhalzend uit naar de mogelijkheden die er zijn om samen dit sponsorship de komende drie seizoenen te activeren”, glundert Sparta.

Voor Feyenoord wordt het de eerste keer dat er een speciale mouwsponsor is gevonden.

Back To Top