Skip to content

Het heeft een tijdje geduurd, maar PSV heeft nu dan toch een nieuwe trainer gevonden. Het is Roger Schmidt geworden, die eerder Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg trainde. Interim-trainer Ernest Faber maakt het huidige seizoen af.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Roger Schmidt nieuwe trainer PSV

De laatste club van de 52-jarige Duitser was Beijing Guoan en daarmee won hij de Chinese beker. Schmidt mag een assistent met zich meenemen en kiest voor Jörn Wolf. “Natuurlijk kende ik de club beroepshalve, maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie”, zegt Schmidt via de PSV-website. “Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijker dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past.”

John de Jong onder de indruk

Technisch directeur John de Jong legt ook de nadruk op die zogeheten voetbalfilosofie. “Bij PSV houden we van een bepaalde manier van voetballen. We willen graag de baas zijn op het veld. Roger denkt daar hetzelfde over. In mijn tijd als scout heb ik zijn Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen vaak zien spelen. Dat maakte telkens weer indruk op me.”

Jonge PSV spelers krijgen een kans

Wat heeft die Schmidt zoal gepresteerd? De Jong lepelt het op: “Roger heeft de dubbel gewonnen met Red Bull Salzburg, de nationale beker in China en werd met Bayer Leverkusen derde en vierde in de Bundesliga. Hij heeft ervaring in de Champions League, kortom een zeer aansprekend cv.”

Van Schmidt wordt verwacht dat hij talentjes een kans geeft. “We investeren veel in de opleiding en in jonge spelers”, zegt De Jong. “Roger heeft ook in dat opzicht een mooi track record. Bij Salzburg maakte hij ruimte voor Sadio Mané, bij Leverkusen liet hij Kai Havertz als zestienjarige debuteren en werden andere jonge Duitse talenten als Henrichs, Tah en Brandt international omdat hij ze als tieners opstelde in de Bundesliga.”

Eerste buitenlandse trainer PSV in 18 jaar

Eric Gerets, een Belg, was de laatste buitenlandse PSV-trainer. Hij zwaaide in 2002 af en was in zijn periode bij de club tweemaal landskampioen geworden. Ook was er ooit eerder een Duitse trainer in Eindhoven: in 1971/1972 stond Kurt Linder voor de spelersgroep.

Back To Top