Skip to content

Eredivisie | Justin Bijlow maakt met Feyenoord een heerlijke periode door. Al wekenlang wordt er niet meer verloren, de landstitel is zelfs nog in zicht en diverse spelers stellen zich kandidaat voor Oranje. Justin Bijlow mag ook hopen dat bondscoach Ronald Koeman hem meeneemt naar Euro 2020.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Feyenoord-keeper Justin Bijlow sterker terug

De 22-jarige doelman is na een blessureperiode sterker dan ooit teruggekeerd. “Tijdens mijn blessure ben ik bewust beelden gaan bekijken van grote keepers. Van Alisson Becker, Marc-André Ter Stegen en Jan Oblak. Maar ook van Andre Onana”, zegt hij. “De een heerst in zijn hele zestienmetergebied, de ander is sterk op de lijn. Wat ze in de top allemaal gemeen hebben: hun rust.”

Welke keeper kiest Koeman voor het EK voetbal?

Hij noemt nu louter buitenlandse doelmannen. Maar welke Nederlander maakt de grootste kans om de nummer 1 van Nederland te worden? Jasper Cillessen had jarenlang die status, maar is bij Valencia zeker niet de onbetwiste nummer één. En Jeroen Zoet deed dit seizoen een stapje terug, van PSV naar FC Utrecht.

Bijlow heeft wel wat andere namen paraat: “Als je naar landgenoten kijkt: Marco Bizot keept toch een prima seizoen bij AZ? Met weinig tegengoals. Sergio Padt ook bij FC Groningen. In Engeland speelt Tim Krul wekelijks. Kenneth Vermeer blijft een geweldige keeper.” Kortom, Koeman heeft wat hem betreft keus zat, al hoopt hij natuurlijk dat hij bovenaan het lijstje komt te staan.

Einde aan negatieve periode Ajax

Bovengenoemde Onana is de sluitpost van Ajax, dat afgelopen weekend niet echt overtuigde, maar wel sc Heerenveen met 1-3 versloeg. Die drie punten waren wel nodig ook, na een week waarin Ajax werd uitgeschakeld in de Europa League en de KNVB beker.

Algemeen directeur Edwin van der Sar (wie weet vroeger een van de idolen van Bijlow) denkt dat die negatieve periode nu wel ten einde is. “Als beleidsbepaler bij een club denk je vooral veel aan de lange termijn. Ondanks het feit dat ik al zo lang in het voetbal zit, en dus weet dat het zo werkt, verbaasde het me wel weer hoe een paar nederlagen het vertrouwen een tikje kunnen geven”, schrijft hij in zijn Telegraaf-column.

Op 22 maart speelt Feyenoord thuis tegen Ajax. Wie weet is de Klassieker een hele cruciale match in de strijd om de landstitel!

Back To Top