Skip to content
Coronavirus Eredivisie

Je hebt het vast al opgevangen: de Eredivisie en ook de Eerste Divisie liggen dit en volgend weekend plat. Ook het amateurvoetbal gaat de rest van de maand maart 2020 niet door. En of in april alle seinen op groen staan, dat valt op dit moment onmogelijk te zeggen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Eredivisie en ander voetbal afgelast door Coronavirus

De regering besloot woensdag om enkele zware maar noodzakelijke maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Al eerder werd geopperd om bij grootschalige (sport)evenementen het aantal toeschouwers te beperken tot 1.000. Maar dat bleek volgens de experts niet strikt genoeg. Dus ging de grens omlaag naar 100 man. Kortom, alle voetbalwedstrijden kunnen onmogelijk worden gespeeld.

Voetbal zonder publiek geen bal aan

En, daarover zijn wij als voetbalfans het vast over eens, sport en voetbal worden gespeeld voor het publiek. Ja, ook voor de sporters zelf en ook voor de soms enorme grote aantallen tv-kijkers, maar primair voor de mensen die de moeite nemen om een ticket te kopen, in de auto te stappen en een paar uurtjes in een stadion te zitten. Is een stadion leeg, dan is er echt geen bal meer aan. Probeer maar eens de match tussen Juventus en Inter Milan van afgelopen weekend helemaal uit te zitten. Normaal is dat een gigantische Serie A-topper, nu leek het een belangeloos oefenpotje.

Europese voetbalcompetities liggen stil

Niet alleen in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, ook in de landen om ons heen kan er een streep door de voetbalcompetities. De Bundesliga werkt komend weekend de potjes nog af achter gesloten deuren, maar vanaf 17 maart wordt er ook in Duitsland geen profvoetbal meer gespeeld. In Frankrijk worden per direct de Ligue 1 en de Ligue 2 op pauze gezet. In Engeland zijn de Premier League-matches tot minstens 3 april van de agenda gegooid.

Positief getest en in quarantaine

Een andere keus kan simpelweg niet gemaakt worden. Er zitten inmiddels talloze teams in quarantaine. Arsenal-trainer Artete is besmet geraakt, diverse spelers hebben positief getest. Geen wonder dus dat ook de Champions League en Europa League-wedstrijden van volgende week zijn geschrapt. En dat er dus ook niet op vrijdag 20 maart geloot zal worden voor de volgende ronde.

Ook EK voetbal door virus in gevaar

Al met al wordt het steeds realistischer dat ook Euro 2020 verschoven moet worden. Al die voornoemde nationale competities kunnen vermoedelijk niet op tijd worden afgerond. En of we binnen 3 maanden (want het EK voetbal moet op 12 juni beginnen) dit virus hebben uitgeroeid, dat valt te bezien.

Back To Top