Skip to content

Zondag om 12:15 begint de Brabantse tweestrijd RKC Waalwijk – Willem II. De Waalwijkers bekleden plek vijftien en hebben viermaal achtereen verloren, de gasten uit Tilburg hebben drie punten minder en staan op plek zeventien, die per dit seizoen directe degradatie oplevert.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

RKC Waalwijk – Willem II

Bij RKC Waalwijk komen er vorig en dit Eredivisie seizoen meer complimenten binnen dan punten. In praatprogramma’s over voetbal gaat het vaak over het frisse, aanvallende spel van de Brabanders, maar voetbal is nu eenmaal een spel waarbij ook de tegenstander weleens de bal kan hebben, en dan heb je weinig aan je aanvallende intenties en kwaliteiten. En het is ook niet zo alsof de RKC-aanvalletjes garanties voor goals zijn. Zesmaal maakte de ploeg geen enkele goal, zesmaal slechts een goal. Maar driemaal lukte het om twee of meer treffers te produceren, en da’s van alle achttien eredivisieclubs op dit gebied de zwakste score.

Willem II niet best

Willem II heeft twee van zijn vijftien punten in de Eredivisie buitenshuis gehaald. Na het gelijkspel tegen PEC, 0-0 eind oktober 2019, volgden vijf nederlagen op rij, met het doelsaldo 7-17. Dat ziet er dus niet zo goed uit voor Willem II, dat bovendien al zeven keer minstens drie tegentreffers te verwerken kreeg (alleen Emmen deed het op dat gebied slechter). Negen van de laatste elf uitduels van Willem II in de Eredivisie gingen verloren.

Onderlinge resultaten RKC – Willem II

Pas sinds vorig seizoen komen deze twee elkaar weer tegen in de Eredivisie, daarvoor voetbalde RKC een traptrede lager. Voor de volledigheid melden we toch de resultaten van de zes laatste ontmoetingen: Willem II won er daar vijf van en RKC nul (totale doelsaldo 2-9). Sinds eind 2012 ontving RKC de provinciegenoot niet meer in het Mandemakers Stadion.

Zelfvertrouwen en de veerkracht aangetast

Het Brabants Dagblad probeerde te achterhalen wat Willem II, vorig seizoen nog vijfde, nou precies fout doet, waardoor het op de voorlaatste plek is beland. In geen enkele categorie, zoals balbezit, aantal kansen voor en tegen, percentage goals uit totale aantal schoten etcetera, staan de Tilburgers bij de laatste twee. Dus enigszins hoopvol kunnen trainer Adrie Koster en zijn mannen verwachten dat het vanzelf wel goed komt, maar ondertussen zijn wel het zelfvertrouwen en de veerkracht aangetast. En die zijn, zo schrijft de auteur, nou net niet in cijfertjes uit te drukken.


RKC staat op 2.75, gelijk op 3.55 en Willem II 2.45. Met een weinig scorend RKC en buitenshuis ploeterend Willem II in gedachten tippen we onder 2,5 goals @1.97.

Back To Top