Skip to content

VVV-Venlo – Sparta, dinsdag 9 maart 18:45 uur | De nummers vijftien en dertien van de Eredivisie zijn de teams die, over de afgelopen zes speelronden gekeken, het slechtst draaien. De Limburgers haalden in die periode drie punten (doelsaldo -5) en de Rotterdammers ook drie, met een doelsaldo van -12.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

VVV-Venlo – Sparta: hopen op Giakoumakis

Bij VVV-Venlo zijn 23 van de 37 goals in de competitie gemaakt door Georgios Giakoumakis. De Griekse spits ontbrak afgelopen weekend tegen Feyenoord, maar er is goede hoop dat de topscorer van de Eredivisie vandaag weer inzetbaar is. Ook Leon Guwara en Vito van Crooij lijken hun rentree te maken, terwijl Anastasios Donis, Tristan Dekker en Zinédine Machach absent zullen zijn.

Terugval VVV

VVV verloor in de halve finale van het KNVB bekertoernooi en beleefde ook in de competitie een belabberde februari, terwijl in januari juist een prachtige reeks werd neergezet. Giakoumakis wist in de vorige drie potjes alleen een treffer te maken tegen Vitesse, terwijl hij er in de vier daarvoor zeven liet aantekenen. Heel vreemd is die terugval natuurlijk niet. De Griek presteert ver boven zijn ‘expected goals’-waarde: die staat op 16. En zijn aantal verwachte goals per 90 minuten exclusief strafschoppen is maar 0,38; er zijn zo’n 40 spelers met een hogere score.

Sparta moet weer punten bijschrijven

Sparta heeft inmiddels acht Eredivisiewedstrijden op rij het zoet van de overwinning niet meer mogen proeven. De Kasteelbewoners verzuimden punten te halen tegen Willem II en FC Emmen, clubs die onder hen staan, en Sparta was in die duels ook echt de mindere, vooral tegen de Tilburgers.

Tegen PSV en Ajax beet Sparta wel fel van zich af, maar ook daar werd geen resultaat behaald. Het begint kortom tijd te worden om weer wat punten bij te schrijven om definitief afscheid te nemen van de degradatiezone. Willem II heeft nu zes punten minder.

Voorspelling VVV-Venlo – Sparta

Sparta won de helft van de vorige zes duels met VVV-Venlo, dat eenmaal won. Het totale doelsaldo van die zes potjes is 9-12. In De Koel won VVV 4 van de 6 vorige bezoeken van Sparta en was het twee keer gelijk (13-3). In 9 van de 10 vorige thuisduels van VVV waren er minstens 3 goals.

VVV staat bij Toto voor de winst op 3.85 genoteerd, gelijk op 3.80 en winst Sparta op 1.88. We tippen winst VVV of gelijk (1X) met een quotering van 1.95.

Back To Top