Skip to content

Champions League Rangers – PSV | Vanavond om 21.00 uur start de heenwedstrijd in de play-offs tussen Rangers en PSV.

Rangers – PSV Champions League play offs

PSV moet het zien te redden zonder de geblesseerde Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen, Mauro Júnior, Noni Madueke en Richard Ledezma. In de basis is vermoedelijk geen plek voor Guus Til.

Erik Gutiérrez lijkt wel te starten, hij brengt wat meer verdedigende arbeid met zich mee dan Til, die dan weer wel wat meer het talent verstaat om op de goede plek te staan voor rebounds.

Vermoedelijke opstelling PSV

Benítez; Mwene, Teze, Obispo, Max; Sangaré, Gutiérrez, Veerman; Saibari, De Jong, Gakpo

Weinig eerdere wedstrijden Rangers – PSV

Het gebeurt logischerwijs niet vaak dat deze clubs elkaar tegenkomen. In de laatste 22 jaar precies vier keer in dus twee tweeluiken. In 1999 was Rangers sterker: 0-1 uit en 4-1 thuis. In 2011 werd het in Eindhoven 0-0 en won PSV in Glasgow met 0-1.

Wat Ruud van Nistelrooij verwacht

PSV-trainer Ruud van Nistelrooij beschrijft wat hij en zijn mannen kunnen verwachten op Ibrox: “Je hebt hier een typische Britse atmosfeer. En Rangers speelt altijd in een hoog tempo, met veel fysieke kracht, maar ze spelen ook goed voetbal.”

Dat bleek vorig seizoen ook wel, toen Rangers de finale bereikte van de Europa League. Daarin was Eintracht Frankfurt pas na strafschoppen te sterk. Van Nistelrooij heeft die reeks nog in zijn hoofd: “De selectie is vrijwel intact gebleven. Zeker in thuiswedstrijden hebben ze een mooie reeks neergezet.”

Rangers fans op Ibrox zijn geweldig

Rangers-coach Giovanni van Bronckhorst kent PSV natuurlijk ook door en door. Hij speelde daar als Feyenoorder meerdere keren tegen. “Ik heb al veel gezien van PSV. Ze hebben veel nieuwe spelers en een nieuwe coach. Ze hebben ook veel ervaring ingekocht met bijvoorbeeld Luuk de Jong. Hij is een van de belangrijkste spelers op dit moment.”

Grote factor

Ook Gio verwacht dat het thuisvoordeel weleens de beslissende factor kan zijn in het heenduel. “Ibrox is een hele grote factor in onze wedstrijden. We krijgen een enorm support van de fans en het wordt alleen maar specialer en hectischer als het resultaat er op het veld ook is.”

Voorspellingen Rangers – PSV

De Schotten en Nederlanders knokken om een plek in de groepsfase van de Champions League. Een sterke thuisploeg en een geweldige sfeer op Ibrox gaat het voor PSV moeilijk maken te winnen in Glasgow.

Back To Top