Skip to content

De ranglijst van de Eredivisie heeft na twee speelronden al een vertrouwd gezicht. De nummers een en twee van vorig seizoen bezetten ook nu weer de bovenste plekjes van de Eredivisie stand, Zowel Ajax als PSV hebben 6 punten en een doelsaldo van 9-3.

Ajax en PSV koplopers Eredivisie 2022 2023

Beide clubs wonnen hun eerste twee duels van het nieuwe seizoen. PSV ging op bezoek bij Go Ahead Eagles en won met 2-5. Ajax stuurde Groningen naar huis met een 6-1 om de oren. Forse uitslagen dus.

Excelsior onder druk

Nog drie andere clubs hebben geen misstap begaan. Excelsior, FC Twente en Alkmaar hebben ook zes punten. Bij Excelsior voelt iedereen aankomen dat deze reeks erg snel gaat omslaan in een serie nederlagen. In beide speelronden stonden de Rotterdammers onder druk en waren er veel meer kansen tegen dan voor. Dat kan dus niet telkens goed blijven gaan.

Vol programma FC Twente en AZ

Maar bij FC Twente en AZ zijn er wel hoopvolle verwachtingen voor de rest van het seizoen. Beide ploegen wisten bovendien midweeks een voorronde van de Conference League te overleven. Een vol programma voor deze clubs, anderzijds een leerschool voor een groot deel van de spelers die amper nog internationale duels speelden.

Scorend vermogen Feyenoord

En Feyenoord? Dat bleef in De Kuip steken op 0-0 tegen sc Heerenveen en moet dus nu al in de achtervolging op de Ajax en PSV. Het doelsaldo van 5-2 geeft gelijk aan dat het bij de nummer drie van vorig jaar nog schort aan scorend vermogen. Bij Ajax maakte Steven Bergwijn een hattrick en is daarmee de eredivisie topscorer, bij PSV heeft Cody Gakpo na 106 minuten voetbal al twee treffers op zijn naam.

Vrijstelling PSV

De derde ronde op het Eredivisie speelschema begint zaterdag 20 augustus om 16.30 met Vitesse tegen Heerenveen. PSV komt niet in actie. De Brabanders krijgen een vrijstelling vanwege het duel in de play-offs van de Champions League tegen Rangers. Ook FC Twente vs Excelsior is verplaatst naar woensdag 31 augustus.

Back To Top