Skip to content

Eredivisie ronde 3 | Na drie speelronden heeft alleen PSV in de geen puntverlies geleden. De Eindhovense club won met 5-2 van FC Groningen en voert de Eredivisie ranglijst aan. Ajax en Utrecht staan tweede met elk zeven punten. Feyenoord verloor metet 3-1 van Utrecht.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

PSV aan de leiding in Eredivisie

PSV heeft na drie matches elf keer gescoord, even veel als Ajax, en gezien die vracht aan treffers is het extra pijnlijk dat het vorige week maar niet wilde lukken om tegen Benfica de bal in het netje te krijgen. Mooi is ook dat de treffers zijn verdeeld over zes spelers, wat ook wel weer past bij het fanatieke wisselbeleid van trainer Roger Schmidt.

Toch ging het tegen FC Groningen allemaal echt niet zo makkelijk. De gasten uit het hoge noorden hadden veertien schoten, tegen de zestien van de Brabanders, en qua omvang van de kansen deed Groningen amper voor de gastheren onder. De expected goals (XG) kwam uit op 1,6 versus 1,5.

Ajax – Vitesse

Wat dat betreft was het veel eenduidiger bij Ajax tegen Vitesse. De Amsterdamse landskampioen kwam na 5 minuten al op voorsprong, via Antony, die in Tokio Olympisch kampioen werd met Brazilië. Hij kreeg van trainer Erik ten Hag op rechtsbuiten de voorkeur boven Steven Berghuis. De expected goals kwam uit op 3,5 tegen 0,7.

Feyenoord onderuit tegen FC Utrecht

Feyenoord ging vrij hard onderuit in Utrecht. Tegen de 20 schoten kon FC Utrecht lossen, waarvan 7 tussen de palen gericht, en Feyenoord moest het doen met twee on target schoten. De XG was 3,6 tegen 1,15: een erg groot verschil.

Arne Slot had met zijn mannen een stijgende lijn te pakken, maar nu zit er toch een kinkje in dat kabeltje. “FC Utrecht bleef compact bij elkaar en als wij een bal naar het middenveld speelden zaten ze er bovenop”, zegt Slot. “Te vaak verloren we dan de bal en hadden we een counter tegen.’

Uitslagen speelronde 3

Fortuna Sittard 2 – 2 RKC Waalwijk
SC Cambuur 2 – 0 FC Twente
PSV 5 – 2 FC Groningen
Go Ahead Eagles 2 – 0 Sparta Rotterdam
Willem II 1 – 0 PEC Zwolle
FC Utrecht 3 – 1 Feyenoord
Ajax 5 – 0 Vitesse
Heracles Almelo 0 – 1 NEC
sc Heerenveen 1 – 3 AZ

Back To Top