Skip to content

Zondag op het Ajax Eredivisie programma: Vitesse om 14.30 in de Arena. De landskampioen kwam vorig weekend tegen Twente flets voor de dag en moet zich in vorm spelen nu de Champions League op het punt van beginnen staat. Vitesse kwam midweeks al in Europa in actie en kreeg in de tweede eredivisiespeelronde een tik te verwerken van Willem II: 0-3.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Ajax – Vitesse zondag 29 augustus

Captain Dusan Tadic kan precies aanwijzen wat er tegen FC Twente fout ging. “Wij hadden aan de bal meer kwaliteit moeten tonen. Als we de bal sneller rond hadden laten gaan, hadden we de tegenstander kapot kunnen maken”, zegt de Servische aanvaller.

Steven Berghuis

Al geeft hij daarmee geen verklaring van hoe het dan kan dat de bal niet sneller rond werd gespeeld. Wellicht speelt mee dat de selectie te weinig nieuwe impulsen heeft gekregen, al is natuurlijk wel Steven Berghuis overgekomen van Feyenoord. Maar het lijkt erop dat hij nog niet de branie heeft om zo’n dominante rol op te eisen als hij de laatste jaren had in Rotterdam. In 155 minuten speeltijd heeft hij nog geen enkel schot op goal gelost (zijn vier pogingen werden geblokkeerd of gingen naast). Van zijn crossballen kwamen er maar drie van de dertien correct aan.

Opvallend vaak rode kaart bij Ajax – Vitesse

Ajax won vijf van de vorige zes ontmoetingen met Vitesse en de Arnhemse club speelde in die periode eenmaal gelijk. Opvallend is dat in vijf van die zes clashes er een rode kaart werd uitgedeeld. En bij vier van de vijf vorige thuismatches van Ajax tegen de parel van Gelderland gebeurde dat ook: eenmaal voor Ajax, driemaal voor Vitesse.

De Amsterdammers zijn 25 speelronden na elkaar ongeslagen in de competitie. In 15 van de vorige 18 thuisduels in de Eredivisie van Ajax vielen er minstens drie treffers. Vitesse ging zoals gemeld lelijk onderuit in zijn vorige competitiewedstrijd, maar de nuance dient aangebracht te worden, dat de Gelderlanders meer schoten en doelpogingen lieten noteren dan de Tilburgers.

Voorspelling Ajax – Vitesse

Ajax staat op bij de bookmakers op 1.23 genoteerd, gelijkspel op 6.50 en Vitesse op 11.50. Denk je dat Sébastien Haller er minstens eentje maakt? Pak dan de 1.78 op de Fransman of de 1.88 op een treffer van Dusan Tadic.

Back To Top