Skip to content

Pieken op het juiste moment, dat is waar het in de sport om gaat. PSV heeft dat nog niet helemaal begrepen en boekt zijn eerste zege in zeven partijen in een oefenwedstrijdje. Sint-Truiden VV ging er met 2-0 aan. Het is niet zozeer de winst die opvalt, maar dat captain Ibrahim Afellay ook minuten pakte.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Rust voor basisspelers PSV

De goals werden gemaakt door Kostas Mitroglou en Jong PSV-middenvelder Claudio Gomes. Dat geeft al aan dat trainer Mark van Bommel zijn reguliere basisspelers rust gaf en vooral even wilde kijken hoe mannen die weinig te bewonderen zijn er nu voor staan. Vandaar ook startplekken voor bijvoorbeeld Toni Lato en Olivier Boscagli.

Feyenoord stelt nieuwe directeur aan

Voor de gemiddelde voetbalvolger is het niet zo heel boeiend wat er in de boardrooms van voetbalclubs gebeurt. Maar als een club erg matig presteert en er ook gedonder is in de directie, dan is het ineens wel een hot topic voor talkshows. De theorie die dan van stal wordt gehaald: is er hommeles van boven, dan vertaalt zich dat op het veld. Feyenoord doet er, als we die redenering voor waar aannemen, dus verstandig aan door eindelijk eens een algemeen directeur aan te stellen.

Mark Koevermans en Frank Arnesen

Sjaak Troost is de interim-directeur en Mark Koevermans is de beoogde permanente topman. Hij was in de jaren 90 een tennisprof en was al bij de club in dienst als commercieel directeur. Niet elk lid van de Raad van Commissarissen staat pal achter Koevermans, maar hij is al met al de grootste kandidaat. En dan kan gelijk in een ruk door ook een nieuwe technisch directeur worden aangesteld, een functie waarvoor Frank Arnesen in beeld is.

Griezzman hartje Sontje

Het WK voetbal voor onder 17 is aan de gang en daar in Brazilië is Sontje Hansen (Ajax onder 19) momenteel de toernooi topscorer met zes treffers. Ook Antoine Griezmann schakelt zijn tv weleens in op het jeugdtoernooi en de Franse speler van FC Barcelona blijkt een fan van Hansen. Via een berichtje liet hij weten dat Sontje goed bezig is.

Gisterenavond werd Oranje onder 17 helaas in de halve finales van het WK uitgeschakeld. Zondag staat Hansen met zijn teammaten in de troostfinale tegenover… Frankrijk.

Back To Top