Skip to content
AZ spits Boadu droomt van Oranje, Maaskant geeft VVV trap na

Komend weekend staan er in de Eredivisie weer negen spannende partijen op…oh nee, wacht: de nationale competitie ligt even stil vanwege de interlandperiode. Oranje speelt de komende dagen twee kwalificatiewedstrijden, In die luwte is er in de nieuwskolommen wat meer ruimte voor ongein, geroddel en kleinzerigheden.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

VVV-Venlo en trainer Robert Maaskant uit elkaar

In de laatste categorie: de scheiding van VVV-Venlo en trainer Robert Maaskant verloopt zoals verwacht niet netjes en chique. Eerder in november nam technisch directeur Stan Valckx het nog op voor de geplaagde trainer, toen die het mikpunt was van spreekkoren van VVV-fans. “Ook na deze wedstrijd zijn er geen twijfels over Robert. Wij scharen ons achter de trainer. We hebben er vertrouwen in, dat we het tij gaan keren”, zo klonk het toen nog.

6-1 nederlaag VVV tegen Heracles de druppel

Een weekje later, na de 6-1 nederlaag van VVV-Venlo tegen Heracles, was Valckx helemaal omgeslagen. “We hadden niet meer het gevoel dat Robert ons uit het dal zou loodsen”, zo verklaarde hij het besluit om Maaskant op straat te zetten. Natuurlijk, het was een zware nederlaag en Heracles is nou ook niet bepaald een hoogvlieger. Toch toont het aan hoe potsierlijk dit soort uitlatingen zijn: van ‘geen twijfels’ naar ‘opzouten’ in een match.

Maaskant heeft VVV selectie overschat

Het viel Maaskant zelf ook rauw op het dak. “Het wij-denken was bij VVV blijkbaar toch niet zo sterk als ik had gedacht”. Voor hem is het klip en klaar dat het niet aan hem ligt. De vorige twee seizoenen wist VVV zich zonder nacompetitie te handhaven in de Eredivisie: dat heeft de selectie misschien gemakzuchtig gemaakt, zo redeneert hij. “Achteraf heb ik mijn selectie misschien wat overschat. Ik heb de perspectieven te rooskleurig ingezien”, gooit Maaskant er nog even bovenop. Of VVV heeft Maaskant achteraf gezien wat overschat?

Debuut Myron Boadu in Nederlands elftal

Dan wat vrolijkers: de crescendo stijgende lijn van Myron Boadu’s loopbaan. De achttienjarige spits van AZ Alkmaar is opgenomen in de Oranje-selectie en maakt een goede kans om de komende week ook gelijk echt te debuteren. Donyell Malen is geblesseerd, Memphis Depay is misschien niet 100% fris en bovendien is de druk er nu af bij Oranje. Zelfs een kleine nederlaag uit in Noord-Ierland is geen ramp, als daarna maar van Estland wordt gewonnen. Kortom, speeltijd lonkt.

Boadu zal niet al te veel treuren als hij toch op de bank blijft zitten. “Dan hoop ik in maart weer geselecteerd te worden én, als alles goed is, mee te gaan naar het EK. Daar ga ik alles aan doen.”

Back To Top