Skip to content

KNVB Beker vandaag | Dinsdag gaat het bekervoetbal eindelijk weer verder en worden er twee van de zeven partijen in de tussenronde gespeeld. Om 18.45 uur vandaag staat Excelsior – PEC Zwolle op het programma en om 21.00 uur FC Emmen – FC Groningen.

KNVB Beker vandaag: Excelsior - PEC en Emmen - FC Groningen

KNVB Beker vandaag: Excelsior – PEC Zwolle

Vaak is het zo dat het bekertoernooi voor een club belangrijker en begeerlijker wordt, naarmate er niks meer te halen valt in de reguliere competitie. Dat lijkt op te gaan voor Excelsior, dat in de Eerste Divisie na 16 speelronden op plek twaalf staat, met twintig punten. Degraderen kan sowieso niet in die divisie en promoveren zit er met deze achterstand op de topclubs ook niet in, of er moet een wonderlijke periodetitel worden gepakt. Kortom, de blik kan volop op het KNVB Beker programma worden gericht.

Voor PEC is bekervoetbal minder belangrijk

Voor PEC ligt dat wat anders. De Zwollenaren kunnen er echt niet zomaar op vertrouwen dat het een makkie wordt om in de Eredivisie te blijven. Kijken we naar de Eredivisie stand dan zien PEC na twaalf duels op plek elf met twaalf punten, met maar vier punten meer dan nummer vijftien Willem II.

Slechts een van de vorige vijf speelronden leverde een zege op en afgelopen weekend werden de PEC-mannen door Ajax afgedroogd (4-0). Kortom, het gaat niet allemaal van een leien dakje bij PEC en positieverbetering in de eredivisie lijkt nu urgenter dan dit bekerduel.

Beker FC Emmen – FC Groningen

Emmen staat onderaan de eredivisie met vier punten uit twaalf duels, Groningen is opgeklommen naar plek vijf met 23 punten. De Emmenaren zijn de enige die nog geen enkele speelronde in de eredivisie wonnen dit seizoen. Afgelopen weekend kreeg de club de kans om tegen die andere lelijke eend in de Eredivisie, ADO Den Haag, dan eindelijk die ban te breken, maar het lukte niet: 1-1.

Voormalig bekerwinnaar matig favoriet

FC Groningen heeft vijf van de zes vorige uitwedstrijden tegen FC Emmen gewonnen. In de drie laatste confrontaties stond Grunnen bij rust al voor en won het uiteindelijk ook. De bekerwinnaar van 2015 loopt tot nu toe wel stroef qua scoren: dat lukte maar 15 keer in de Eredivisie, en dat was op basis van 13 expected goals, dus er is nog sprake van overproductie ook.

Voorspellingen voetbal vandaag

Excelsior staat voor de winst op 3.45, gelijkspel op 3.60 en winst PEC Zwolle op 2.05. Met die noteringen is Excelsior best een gokje waard. FC Emmen staat op 2.80, gelijk op 3.55 en FC Groningen op 2.43. Hier is de tip onder 2,5 goals @2.10.

Back To Top